FOLLOW US: facebook twitter

Επέστρεψε με μετάλλια το 3ο Γυμνάσιο Πύργου: Επιτυχημένη συμμετοχή στην ΙΓ Πανελλήνια Μαθητιάδα Σερρών

Ημερομηνία: 04-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα
Η αποστολή έξω από το μουσείο της Αμφίπολης

 

Το πενθήμερο από την Παρασκευή 18 έως την Τρίτη 22 Μαϊου δεκαεννέα μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Πύργου είχαν τη ευκαιρία να συμμετάσχουν στη ΙΓ’ Πανελλήνια Μαθητιάδα με συνοδούς καθηγητές τη διευθύντρια του σχολείου κ. Κατερίνα Μαρμαρινού και το φιλόλογο κ. Γιώργο Αγγελόπουλο.

Πρόκειται για έναν σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό θεσμό που διεξάγεται στην Πρώτη Σερρών από το 2002 και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές γυμνασίων να βιώσουν το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Αποτελεί, επίσης, μια θαυμάσια ευκαιρία γνωριμίας, ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας με μαθητές από σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι μαθητές Ν. Αγαλιανός και Δ. Παπανδρέου στην απονομή των μεταλλίων τους

 

Η Μαθητιάδα ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής με μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης, κατά τη διάρκεια της οποίας όλα τα σχολεία παρήλασαν στο στάδιο, τραγούδησαν και καταχειροκροτήθηκαν από τους θεατές. Τα ολυμπιακά αγωνίσματαδιεξήχθησαν από το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης οπότε και έπεσε η αυλαία με την τελετή λήξης. Παράλληλα με τα αγωνίσματαστα οποία αγωνίστηκαν, τα παιδιά δοκίμασαν τη δεξιότητά τους και στα παραολυμπιακά αθλήματα στο ομώνυμο Πάρκο και συνειδητοποίησαν την ικανότητα που πρέπει να διαθέτει κάποιος να αγωνιστεί σ’ αυτά. Εξίσου ενδιαφέρον ήταν το ότι συμμετείχαν σε πολιτιστικές δραστηριότητες όπως η δημιουργία περιπτέρου με τοπικά προϊόντα της Ηλείας, η παρουσίαση χορευτικού δρώμενου και βίντεο με την περιοχή του Καϊάφα και η φροντίδα του δέντρου της Ηλείας στο «Πάρκο ελιάς». Τέλος, επισκέφτηκαν το Λέοντα και ξεναγήθηκαν στο μουσείο της Αμφίπολης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου διακρίθηκαν σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα και κέρδισαν πολλά μετάλλια. Συγκεκριμένα:Γαλανοπούλου Ιωάννα αργυρό-μπάσκετ, ΚεριμάιΣαίν αργυρό-πυγμαχία, Παπανδρινόπουλος Δημήτρης αργυρό-ταεκβοντο, Παπασωτηρίου Ανδρέας τοξοβολία και έπαινος εξαιρετικής συμπεριφοράς, Σακούλης Ιάσονας γκολφ, Σιλαϊδόπουλος Επαμεινώνδας ορεινή ποδηλασία και έπαινος εξαιρετικής συμπεριφοράς, Σιτάι Δανιήλ ποδηλασία δρόμου και έπαινος εξαιρετικής συμπεριφοράς, ΣταθοπούλουΡαφαηλία χάλκινο-μήκος, Αγαλιανός Νικόλαος αργυρό-πινγκ πονγκ ατομικό, χρυσό- τένις ομαδικό, ΒλαχαντώνηΑθανασία Παυλίνα, Βλαχαντώνη Αντωνία Πετρούλα και Γαβρά Γεωργία βόλεϊ και  αργυρό-χάντμπολ, ΘανοπούλουΜιχαέλα βόλεϊ, Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος ποδηλασία ορεινή και δρόμου, Τόλια Βασιλική αργυρό-μήκος και χρυσό-μπάντμιντον ατομικό, Δούρου Θέτις βόλεϊ, Παναγοπούλου Μαρία και Τομαρίδη Παρασκευή κολύμβηση-ύπτιο, Παπανδρέου Δημήτρης χρυσό-πινγκ πονγκ ατομικό, χάλκινο-τένις ατομικό και χρυσό- τένις ομαδικό.

Οι μαθήτριες της ομάδας βόλεϋ

 

«Μετάλλια» όμως το 3ο Γυμνάσιο πήρε και για την εξαίρετη συμπεριφορά των μαθητών του και για τη δημιουργία φιλικών σχέσεων, οι οποίες για τα παιδιά της α’ γυμνασίου θα ξαναζωντανέψουν στη Μαθητιάδα του 2020, στην οποία έθεσαν στόχο να λάβουν μέρος  με ακόμα περισσότερους συμμετέχοντες.

Όπως δήλωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες κατά την επιστροφή τους στον Πύργο, το όφελος από τη συμμετοχή τους ήταν πολλαπλό: η χαρά της συμμετοχής, η δυνατότητα να δοκιμαστούν σε αγωνίσματα με τα οποία δεν είχαν ασχοληθεί, η συνεργασία με άλλα σχολεία σε ομαδικά αθλήματα, τα μετάλλια σε κάποια αγωνίσματα και τέλος η κοινωνικοποίησή τους μέσα από τη συμβίωση σε κατασκηνώσεις με εκατοντάδες παιδιά.

Οι μαθητές στο Πάρκο Ελιάς

 

Τελειώνοντας, οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η συμμετοχή τους στη Μαθητιάδα: στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. κ. Γερμανό, στους γονείς των μαθητών, στους καθηγητές του 3ου Γυμνασίου, στο διευθυντή του 10ου Δημοτικού κ. Φωτόπουλο, στους καθηγητές των άλλων σχολείων της Ελλάδας με τους οποίους αναπτύχθηκε μια εξαιρετική σχέση συνεργασίας, καθώς και στις εταιρείες που πρόσφεραν τοπικά προϊόντα για την έκθεση του περιπτέρου του σχολείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος