FOLLOW US: facebook twitter

Επέστρεψαν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στο ΓΟΕΒ

Ημερομηνία: 10-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

dervos-goeb

Μια μέρα κράτησε η επίσχεση – Έγινε καταβολή μέρους των δεδουλευμένων

Αίσιο τέλος για τους εργαζόμενους στο ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, είχε η επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας. Την έληξαν την Τρίτη το μεσημέρι και αφού πρώτα η διοίκηση του Οργανισμού κατέβαλε μέρος των δεδουλευμένων και δεσμεύτηκε για την καταβολή του συνόλου των οφειλών και του μισθού του τρέχοντος μήνα στα τέλη Αυγούστου. Έτσι οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις θέσεις τους, καλύπτοντας άμεσα τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στο δίκτυο μέσα σε ένα 24ωρο. Ωστόσο με τη στάση τους κατάφεραν να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως τόσο η επίσχεση, όσο και η απεργία, αποτελούν «όπλα» των εργαζομένων για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ΓΕΟΒ Αλφειού – Πηνειού, Άγγελος Δέρβος, «λήξαμε την επίσχεση εργασίας που είχαμε ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί. Η διοίκηση κατέβαλε μέρος των δεδουλευμένων αλλά δεν εξόφλησε τις οφειλές. Συμμεριζόμαστε τις δυσκολίες που υπάρχουν, δείξαμε κατανόηση και σταματήσαμε την επίσχεση. Αφού είχαμε την υπόσχεση από τη διοίκηση ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα εξοφλήσει αυτά που μας χρωστά συν το μήνα που τρέχει. Με τη στάση μας θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στη διοίκηση και στους εμπλεκόμενους φορείς που δείχνουμε κατανόηση και θέλουμε να δείχνουν και αυτοί σε εμάς, που είμαστε τόσο καιρό απλήρωτοι. Στο μέλλον ελπίζω να μη συμβεί ξανά αυτό γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ».

Εξήγησε πως σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα υπήρξαν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα με την εμπειρία που διαθέτουν, μόλις έληξε η επίσχεση και όλα λειτουργούν ομαλά.

Τέλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Δέρβος τόνισε πως «το όπλο μας θα παραμείνει η επίσχεση, όμως υπάρχει και η απεργία που είναι πιο ισχυρή. Εμείς ελπίζουμε να μη φτάσουμε εκεί. Η επίσχεση είναι ένα όπλο ήπιο αλλά αποτελεσματικό. Δεν θέλουμε να φτάσουμε στην απεργία γιατί αν συμβεί σε φουλ σεζόν είναι πολύ κακό για αυτούς που χρησιμοποιούν το έργο».

Στο Δήμαρχο Πύργου ο νέος Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον νέο Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχη Τεχνικού Κωνσταντίνο Σμυρνή είχε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Στη συνάντηση έγινε αναφορά στους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να βοηθήσει ο δήμος στη επίλυση μικροπροβλημάτων που σχετίζονται με τη μονάδα. Ο κ. Σμυρνής φάνηκε να είναι γνώστης όλων των λεπτομερειών σχετικά με τη στρατιωτική μονάδα της πόλης, δεδομένου ότι είχε υπηρετήσει σε αυτήν κατά το παρελθόν.

Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ και τόνισε ότι ο δήμος θα βρίσκεται κοντά στη μονάδα για την παροχή όποιας βοήθειας χρειαστεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος