FOLLOW US: facebook twitter

Εορταστικό τετραήμερο στα ‘Βουπράσια’ και γιορτή καρπουζιού το Σάββατο

Ημερομηνία: 30-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Από την περσινή γιορτή καρπουζιού στη Βουπρασία

 

Εορταστικά αποχαιρετά ο Ιούνιος και ξεκινά ο Ιούλιος στη Βουπρασία. Το τετραήμερο από την Παρασκευή έως τη Δευτέρα θα διεξαχθούν τα Βουπράσια και ανάμεσα στις εκδηλώσεις εντάσσεται και η γιορτή καρπουζιού. Χθες οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος.

Ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Τάσος Μυλωνόπουλος, εστίασε κυρίως στην γιορτή καρπουζιού. «Και φέτος διοργανώνουμε τα Βουπράσια και τη γιορτή του καρπουζιού. Τα Βουπράσια είναι ένας θεσμός πολλών ετών και η γιορτή του καρπουζιού πως θα γίνει για δεύτερη φορά.

Έχουμε μεγάλες χορηγίες όπως τον Αλέξη Γεωργόπουλο, τον Ανδρέα Τσαπικούνη και την κα Γιαννοπούλου, από την εταιρία «ΣΕΠΑΛΙΣ», τον Παναγιώτη Λαϊνά, τον Παντελή Πετρόπουλο, τον Τέλη Θανασούλα, τον Αντώνη Κανελλόπουλο, τον Τάκη Ζησιμόπουλο, τον Διονύση Μάλλιαρη, τους αδερφούς Καρκαβίτσα και το ΚΤΕΛ Ηλείας» είπε μεταξύ άλλων και κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις και κυρίως στη γιορτή καρπουζιού το βράδυ του Σαββάτου 1η Ιουλίου, στις 9,30.

Ο Σεφ και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Πελοποννήσο, Βασίλης Σιαράβας, αναφέρθηκε στη συμβολή της λέσχης στην 2η γιορτή καρπουζιού. «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται η γιορτή καρπουζιού στην Βάρδα και εμείς συμμετέχουμε ως Λέσχη Αρχιμαγείρων Πελοποννήσου, είμαστε εδώ να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή.

Πέρα από τη ζωντανή μουσική και τα άλλα εδέσματα που θα υπάρχουν, περιμένουμε τον κόσμο να τον κεράσουμε γλυκά με βάση το καρπούζι. Το κοινό θα δει και σκαλιστά εκθέματα σε καρπούζια και τους περιμένουμε όλους να έλθουν να δοκιμάσουν αυτά που θα ετοιμάσουμε» ανέφερε και θύμισε δημιουργίες όπως η γρανίτα καρπούζι που πέρυσι έγινε ανάρπαστη.

Τέλος η γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Βάρδας, Ελένη Αλεξανδρή, μίλησε για τα φετινά Βουπράσια. «Διοργανώνονται πολλά χρόνια στην περιοχή μας και έχουμε συνεχή παρουσία. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε τα Βουπράσια με τη βοήθεια του δήμου» σχολίασε. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις εννέα το βράδυ κάθε μέρα.

Την Παρασκευή το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίδειξη καράτε από Αθλητικό Σύλλογο της περιοχής και μοντέρνα χορευτικά από τα μέλη του συλλόγου. Την Κυριακή θα παρουσιαστούν παραδοσιακά χορευτικά από μέλη του συλλόγου, ενώ τη Δευτέρα το μουσικό τμήμα συλλόγου θα παρουσιάσει τραγούδια με κιθάρα και πιάνο, ενώ τα παιδιά του συλλόγου θα παρουσιάσουν δύο θεατρικά με τίτλο «Σημασία έχει» και «Άξιον Εστί».

«Περιμένουμε από κόσμο να δείξει τη στήριξή του και να βοηθήσει το σύλλογο και τον εθελοντισμό που είναι τόσο σημαντικά στις μέρες μας» είπε η κα Αλεξανδρή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος