FOLLOW US: facebook twitter

Εορταστική εκδήλωση στο Βουπράσιο με θέμα τα Χριστούγεννα και τις Εορτές

Ημερομηνία: 13-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Κάλαντα και παραδοσιακοί ρυθμοί από όλον τον Ελληνισμό

Μία υπέροχη λαογραφική και μουσική βραδιά προσέφεραν στους δεκάδες επισκέπτες, που βρέθηκαν σε αυτήν, τα μέλη του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής της Φιλαρμονικής Εταιρείας-Ωδείο Πατρών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου 2017 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Βουπρασίου, με πρωτοβουλία του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού.

Τίτλος της εκδηλώσεως ήταν «Να τα΄ πούμε;» και θέμα του ήταν η παρουσία της σημασίας και των ήχων του εορταστικού δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων, από όλα τα μέρη του Ελληνισμού, από την Πελοπόννησο ως την Μικρά Ασία. Τα μέλη του Τμήματος Παραδοσιακής Μουσικής παρουσίασαν και παραδοσιακά Κάλαντα από πολλά μέρη. Την εκδήλωση προλόγισε ο εφημέριος του Ναού π. Θρασύβουλος Αλεξόπουλος, ενώ αφηγήτρια ήταν η κ. Νικολίνα Θωμοπούλου, Φιλόλογος με ειδίκευση στην Βυζαντινή Φιλολογία και Λαογραφία, που με αφηγήματα από έργα Ελλήνων Λογοτεχνών και Λαϊκών Μύθων πρόβαλε τα μηνύματα των ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Υπεύθυνος της  Διδασκαλίας των Μουσικών έργων, αλλά και της όλης παρουσιάσεως ήταν ο  κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, που συνεχάρη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία του αυτή, καθώς τόνισε και την σημασία των Ύμνων και των Καλάντων, για να προσεγγίσουμε το μήνυμα της Θείας Ενσαρκώσεως. Το παρών έδωσαν πολλοί κληρικοί της περιοχής, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βάρδας Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Κωλέτης, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Αντωνόπουλος, ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Νικ. Κούγιας κ.ά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος