FOLLOW US: facebook twitter

Εορτασμός της 197ης Ναυμαχίας του Κατακόλου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου από το ΔΛΤΠ και την ΕΑΑΝ Ηλείας

Ημερομηνία: 28-09-2018 | Συντάκτης:

Την 197η επέτειο για την Ναυμαχία στο λιμάνι Κατακόλου που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1821, θα τιμήσουν και φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου και το τοπικό παράρτημα της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 29 Σεπτέμβρη. Με αφορμή τον αυριανό εορτασμό της επετείου της ναυμαχίας Κατακόλου στο λιμάνι παραχώρησαν χθες και συνέντευξη τύπου, ο αντιπρόεδρος του ΔΛΤΠ Σάκης Αντωνόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Ηλείας Ζώης Υφαντής.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Υφαντής, «Ήταν μια ναυμαχία από την οποία αναδείχθηκε ο μετέπειτα ηγέτης της επανάστασης Ανδρέας Μιαούλης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στον αγώνα Ελλήνων και Τούρκων».

Από την πλευρά του, ο κ. Αντωνόπουλος εστίασε στη σημαντική συνεισφορά της ΕΑΑΝ για τον εορτασμό της εκδήλωσης και στη σημασία της ναυμαχίας για την ελληνική επανάστασηκαι τόνισε ότι πρόκειται για λιτή εκδήλωση, όπως αρμόζει στους ήρωες του ’21. «Θα τιμήσουμε τον Ανδρέα Μιαούλη, που παρότι δεν ήταν ντόπιος ήρθε και ναυμάχησε στο Κατάκολο και αργότερα στην Κυλλήνη, δίνοντας το έναυσμα για την επιτυχία του απελευθερωτικού αγώνα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος