FOLLOW US: facebook twitter

Εξόρμηση στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας από την Ομάδα πεζοπορίας του Κάμπου

Ημερομηνία: 28-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

«Οι φευγάτοι» που ετοιμάζουν νέα εξερεύνηση την Κυριακή στο Φαράγγι του Αλογοθέτη

Εξόρμηση στο παραμυθένιο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, οργάνωσε η Ομάδα φίλων πεζοπορίας και ορειβασίας  του Κάμπου, «Οι φευγάτοι», εραστές όλοι της περιπέτειας,  που θα μείνει σε όλους αξέχαστη λόγω της πανέμορφης διαδρομής και του μοναδικού φυσικού τοπίου που διέσχισαν.

Το Πολυλόμνιο είναι ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες στην καρδιά της Πελοποννήσου, ένα απίστευτα όμορφο τοπίο & εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον. Δεκαπέντε μικρές λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα (το σχήμα της θυμίζει καρδιά), του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, μικρούς καταρράκτες και ένα μεγάλο  καταρράκτη που πέφτει από τα 25 περίπου μέτρα στην Καδούλα. «Οι φευγάτοι»,  εξοπλίστηκαν με τα απαραίτητα για την πεζοπορία τους, μαγιό, ορειβατικά παπούτσια, καπέλα και φυσικά όρεξη για περπάτημα  αφού αν και έπρεπε να διασχίσουν ένα μονοπάτι 4χλμ περίπου, θεωρητικά μέτριας δυσκολίας, λόγω του ανώμαλου εδάφους, έγινε ακόμα πιο δύσκολο. Ωστόσο ο τελικός προορισμός και το παραμυθένιο τοπίο που αντίκρυσαν στο Πολυλίμνιο, άφησε άφωνους τους πάντες!  Όλοι βεβαίως έκαναν το μπάνιο τους στα δροσερά νερά των λιμνών, που αναζωογόνησαν όλη την ομάδα.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι οι καλοκαιρινές εξερευνήσεις της Ομάδας δεν τελειώνουν εδώ, συνεχίζονται την Κυριακή 1η Ιουλίου, όπου μαζί με τον  Ορειβατικό Σύνδεσμο Φολόης – Αρχ.Ολυμπίας, διοργανώνουν πεζοπορική εξόρμηση στην περιοχή της Νεμούτας, όπου και θα διασχίσουν το φαράγγι του Αλογοθέτη. Μονοπάτι σχετικά εύκολο, διάρκειας 4αρων περίπου ωρών. Η αναχώρηση των συμμετεχόντων θα γίνει από την Αμαλιάδα στις 7 το πρωί και από την Γαστούνη στις 7.30 το πρωί. Πληροφορίες για συμμετοχές 6932329223 Μπουραντάς Γιώργος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος