FOLLOW US: facebook twitter

Εξοχικό Σπίτι και Επισκευές

Ημερομηνία: 20-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα

Επειδή το εξοχικό δεν είναι η κύρια κατοικία μας και δεν συντηρείται συστηματικά, συχνά παρουσιάζει φθορές.

Τα ηλεκτρολογικά και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις είναι οι συνηθέστερες περιπτώσεις.

Αν ήδη γνωρίζουμε το πρόβλημα από την προηγούμενη χρονιά, θα πρέπει να μεριμνήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ας μην περιμένουμε τις ημέρες του Αυγούστου γιατί θα τρέχουμε και δεν θα φθάνουμε.

Αν έχουμε καιρό να επισκεφθούμε το εξοχικό μας, σίγουρα θα μας περιμένει ένα μικρό σοκ.

Ένας κήπος «ζούγκλα»,  φυτρωμένα χόρτα παντού, ξεραμένες λάσπες, κατεστραμμένα λουλούδια και φυτά, μας περιμένουν να ρίξουμε σκληρή δουλειά χάνοντας έτσι πολύτιμες ώρες ξεκούρασης και ξεγνοιασιάς. Ένας καλός κηπουρός θα τα βάλει όλα σε τάξη πολύ γρήγορα.

Διάφορες άλλες φθορές που πιθανότατα θα έχουμε, είναι:

-Ραγισμένα τζάμια

-Χαραγμένα πλακάκια

-Τρυπημένες σίτες

-Ξεκολλημένες πλάκες στον κήπο

-Φθαρμένοι τοίχοι

-Σπασμένα συρματοπλέγματα

-Σκουριασμένα κάγκελα

Η επισκευή τους είναι επιτακτική ανάγκη.

Εκτός από την αντιαισθητική πλευρά, συχνά πολλά από αυτά γίνονται και επικίνδυνα.

Άλλη μια πονεμένη ιστορία είναι τα κεραμίδια. Οι άνεμοι, το χαλάζι, η βροχή και το χιόνι, επηρεάζουν και φθείρουν τις στέγες. Ειδικά σε περίπτωση που δεν έχουμε κάνει θερμομόνωση ή υγρομόνωση η επισκευή τους ή η αλλαγή  τους είναι επιτακτική ανάγκη για να προστατέψουμε την κατασκευή.

Η υγρασία είναι πάρα πολύ συχνό φαινόμενο ειδικά σε σπίτια κοντά στη θάλασσα. Με την κατάλληλη μόνωση θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο για πολλά χρόνια.

Πως μπορώ να κάνω το εξοχικό μου τέλειο;

Το εξοχικό μας πρέπει να έχει όλες τις ανέσεις. Μικρές ή μεγάλες πινελιές θα μας βοηθήσουν να το ευχαριστηθούμε καλύτερα στην πιο ξέγνοιαστη εποχή του. Με πολύ μεράκι και λίγο χρήμα μπορούμε να κάνουμε το τέλειο εξοχικό.

Η πέτρινη αίσθηση…

Η πέτρινη επένδυση στους τοίχους σε συνδυασμό με έπιπλα από ακατέργαστο ξύλο δημιουργούν μια  rustic αισθητική ιδανική για το εξοχικό. Χωρίς πολλές υπερβολές και μερεμέτια μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και στον κήπο και μάλιστα αρκετά οικονομικά.

Η διαμόρφωση κήπου

Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από τη θέα ενός «πλούσιου» και χρωματιστού κήπου. Το στρώσιμο του κήπου με πλάκες ή ξύλο εκτός από την απαράμιλλη ομορφιά τους, μας χαρίζουν και ελευθερία κινήσεων.

Σε αυτά τα σημεία θα τοποθετήσουμε και τα έπιπλα κήπου όπου θα απολαμβάνουμε όμορφες καλοκαιρινές στιγμές με φίλους.

Σε συνδυασμό με γρασίδι, λουλούδια, και φυτά, στο υπόλοιπο μέρος του κήπου, θα πετύχουμε την απόλυτη ομοιομορφία και αρμονία.

Για τις βραδινές ώρες, ο κρυφός φωτισμός  στα «πράσινα» σημεία θα ανεβάσει πολλά επίπεδα την αισθητική του χώρου.

Θέλω επειγόντως λίγο ίσκιο!

Μια πέργκολα ή μια καλή τέντα θα δημιουργήσουν την απαραίτητη σκιά που θέλουμε ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Έτσι θα μπορούμε να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας τραπέζι ή το απογευματινό μας καφεδάκι χωρίς να μας χτυπάει αλύπητα ο ήλιος.  Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη πέργκολας και τέντας που μπορούμε να επιλέξουμε.

Χτιστή εξωτερική αποθήκη

Στο εξοχικό μας συνήθως μένουμε περισσότερα άτομα, πέρα από την οικογένειά μας, γιατί μπορεί να έχουμε καλέσει και φίλους. Αυτό δημιουργεί συνωστισμό στο σπίτι με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε μια εξωτερική αποθήκη  εκτός από τον αποθηκευτικό χώρο για διάφορα αντικείμενα μας, μπορούμε να τοποθετήσουμε πλυντήριο, ψυγείο για νερό, μπύρες και κρέατα, εργαλεία, εξαρτήματα κήπου και πολλά άλλα εξοικονομώντας έτσι αρκετό χώρο στο σπίτι για εμάς και τους φίλους μας.

Φαγητό από Ξυλόφουρνο; Μιαμ!

Όποιος δεν έχει δοκιμάσει φαγητό από ξυλόφουρνο απλά δεν ξέρει από αληθινή γεύση. Το ξύλο και τα πυρότουβλα απογειώνουν τη νοστιμιά και τα αρώματα κάθε φαγητού.  Η κατασκευή του δεν είναι καθόλου δύσκολη διαδικασία και μάλιστα θα έχει και διαχρονική αξία. Επιπλέον χαρίζει  μοναδική παραδοσιακή αισθητική στον κήπο.

Εξοχή = Barbeque!

Φέτος όπως και κάθε καλοκαίρι, οι «ψήστες» έχουν την τιμητική τους προσφέροντας μας καλοψημένα κοψίδια στα κάρβουνα μετά το μπάνιο. Η τοποθέτηση του είναι πάρα πολύ απλή. Η απουσία του  σίγουρα θα μας στερήσει πολλές καλές στιγμές ελληνικής «κρεπάλης»…

Tips για ακόμα πιο καλοκαιρινά αποτελέσματα:

-Διακοσμούμε τον κήπο και το σπίτι με κοχύλια και πέτρες από τη θάλασσά

-Μια κούνια στον κήπο θα μας χαλαρώσει κάθε ώρα της ημέρας

-Προμηθευόμαστε κεράκια και άλλα αρωματικά

-Μια αιώρα πάντα έχει τη θέση της…

-Ένα καλό αντικουνουπικό θα μας γλιτώσει από πολλά τσιμπήματα

 

Πηγή: texnitesonline.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος