FOLLOW US: facebook twitter

Εξοικειώθηκαν με τα μουσικά όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας!

Ημερομηνία: 03-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

vivliothiki-sakka-orxistra

Ακόμα μια ξεχωριστή εκδήλωση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου

Ακόμα μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου, στο πλαίσιο της Εκστρατείας Καλοκαιρινής Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που ολοκληρώνεται σε μερικές μέρες. Αυτή τη φορά, πρωταγωνίστησε ένα μουσικό παραμύθι από την πρώην Σοβιετική Ένωση του 1936 και βοήθησε τα παιδιά που συμμετείχαν, να εξοικειωθούν με τα μουσικά όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας!

Η Σχολική Σύμβουλος Μουσικής κ. Κωστούλα Σακκά – Κυρίτση με έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο παρουσίασε στα παιδιά το διάσημο μουσικό παραμύθι «Ο Πέτρος και ο λύκος» του Σεργκέι Προκόπιεφ. Πρόκειται για μια ιστορία με μουσικές εικόνες, όπου τα χαρακτηριστικά των ηρώων αποδίδονται από ένα όργανο ή από ομάδα οργάνων. Έτσι το φλάουτο είναι το πουλί, η πάπια το όμποε, η γάτα το κλαρινέτο, ο «αυστηρός παππούς» το φαγγότο, ο γκρίζος λύκος το κόρνο, ο Πέτρος τα έγχορδα, οι κυνηγοί τα τύμπανα μέσα από ρυθμό, εναλλαγές μέτρου, έντασης, όμορφη ενορχήστρωση.

vivliothiki-sakka-orxistra2

«Ο Πέτρος και ο Λύκος» έχει παρουσιαστεί από τις σπουδαιότερες ορχήστρες ανά τον κόσμο, με σπουδαίους αφηγητές-τραγουδοποιούς, όπως ο Ζακ Μπρελ, ο Ντέιβιντ Μπάουι αλλά και σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Πήτερ Ουστίνωφ, ο Ζεράρ Φιλίπ κ.α. Στην Ελλάδα, αγαπήθηκε ιδιαίτερα με αφηγητή τον αλησμόνητο Δημήτρη Χορν το 1993. Η ομώνυμη ταινία, συμπαραγωγή Πολωνίας – Αγγλίας, πήρε το 2008 Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων.

Στη συνέχεια έγινε παντομίμα, δραματοποίηση, κίνηση με το ρυθμό της μουσικής, συζητήθηκαν ιδέες των παιδιών, τι θα κρατούσαν τι θα άλλαζαν και ζωγράφισαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος