FOLLOW US: facebook twitter

Εξηγήσεις για το διυλιστήριο ζητά ο Καστρινός

Ημερομηνία: 22-03-2018 | Συντάκτης:

Απαντήσεις για το θέμα του διυλιστηρίου Πηνειού, ζητά ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινού. Σε δηλώσεις του χθες ζήτησε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου «Πηνειός» δημόσια, να ενημερώσει τους δήμους που υδρεύονται από το διυλιστήριο, παρουσία των μελετητών του έργου σε σύσκεψη στην έδρα του συνδέσμου στην Ανδραβίδα.

Ο κ. Καστρινός εμφανίστηκε ενοχλημένος από την έκταση που έχει λάβει το θέμα, ως προς το δήμο Ήλιδας και τις τοποθετήσεις περί ενημέρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας. «Το ΔΣ Ήλιδας είναι δικό τους θέμα και ας κάνουν εκεί ότι θέλουν. Αλλά επειδή υδρευόμαστε και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και ο δήμος Πηνειού, από το διυλιστήριο που έχει γίνει με διαδημοτικό «Θησέα», θα πρέπει να γίνει μια ανοιχτή συγκέντρωση και θα πρέπει να την καλέσει ο πρόεδρος του Πηνειού κ. Τζουλέκης παρουσία όλων των παρατάξεων όλων των δημοτικών αρχών στην έδρα του συνδέσμου στην Ανδραβίδα. Εκεί να ειπωθούν όλα και μετά ας πάει κάθε δήμος να κάνει τα δικά του. Εμένα πολιτικά μαστιγώματα ή πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν με ενδιαφέρουν. Το λέω ακριβώς όπως πρέπει να το πω» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πηνειού. «Ενοχλούμαι ως μέλος του ΔΣ του Πηνειού, ως μέτοχος στην κατασκευή, να λένε ότι πρέπει να μάθουν την αλήθεια οι άλλοι και όχι εμείς. Ζητάω από τον πρόεδρο και αυτό είναι το φρόνιμο και το πρέπον, να έρθουν οι μελετητές όλοι, παρουσία όλων των παρατάξεων στην έδρα του συνδέσμου, πριν γίνει οποιαδήποτε συζήτηση οπουδήποτε αλλού. Έτσι λέει η ηθική, έτσι λέει η τάξη, έτσι πρέπει να γίνει» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καστρινός ξεκαθάρισε πως δεν στρέφεται ενάντια σε κάποιον και δεν τον αφορά τι συμβαίνει στο ΔΣ Ήλιδας, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το θέμα. Παράλληλα σχολίασε σχετικά με τις βλέψεις της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας για επέκταση του δικτύου άρδευσης πρωτίστως από τον Πηνειό προς τη Δυτ. Αχαΐα, πως το νερό δεν επαρκεί πέραν των τριών δήμων που υδροδοτούνται σήμερα και της άρδευσης του ηλειακού κάμπου.

Σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός για ύδρευση, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό

Να συνταχθούν στο γράμμα του νέου κανονισμού λειτουργίας για την ύδρευση, την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και τις άλλες δημοτικές παροχές, κάλεσε τους δημότες ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός. Ιδιαίτερα στο θέμα της ύδρευσης τα πράγματα θα είναι πολύ αυστηρά, καθώς έως τώρα υπήρχαν φαινόμενα ανεξέλεγκτων συνδέσεων. Κάλεσε λοιπόν τους πολίτες να δηλώσουν τις παροχές που έχουν ή να κάνουν νέες βάσει του κανονισμού.

«Δεν είμαστε σε κανέναν συμπολίτη μας απέναντι. Θέλουμε συνεργασία, είναι φίλοι μας, θέλουμε όλοι μαζί το καλό του δήμου. Είναι άδικο να πληρώνει κάποιος για να μην πληρώνει κάποιος άλλος. Υπήρξαν φαινόμενα που υδρεύονταν και έξι κατοικίες από μια παροχή. Απαγορεύεται από το νόμο αυτό» σχολίασε. Παράλληλα στάθηκε στο θέμα των αυξήσεων, λέγοντας πως ποσοστά της τάξης του 500% μπορεί να ακούγονται μεγάλα αλλά στην ουσία δεν είναι, όταν από το 1 ευρώ το κόστος ανεβαίνει στα 5 ευρώ. «Την αύξηση που έβαλαν την υπολόγισα ότι είναι μηδαμινή σε σχέση με το χρόνο. Όχι με το ποσοστό, αλλά με το χρόνο. Για να το ξεκαθαρίσω μια κι έξω προς κάθε κατεύθυνση» είπε.

Ο κ. Καστρινός αναφέρθηκε ακόμα στην απώλεια των παρακρατηθέντων ποσών σε ύψος 400.000 ευρώ. «Η Τριανταφυλλιά μας κοστίζει με τη συντήρηση των αυτοκινήτων 400.000 ευρώ. Ο σύνδεσμός Πηνειός από 40.000 ευρώ που πληρώναμε πήγαμε στα 176.000 αυτά πως πληρώνονται; Οι ΟΤΑ είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα οργανισμοί δεν είναι «έχω την τσέπη εδώ και βγάζω» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αλλαγές στις διαδικασίες υλοποίησης έργων

Το θέμα των χρηματοδοτήσεων έργων έθεσε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός. Η διαδικασία που ακολουθεί το υπουργείο για την ανάδειξη των αναδόχων παρουσιάζει προβλήματα και όπως είπε ο ίδιος έτσι « . . . αδικείται και η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κυβέρνηση για τα όσα έχει δώσει, γιατί έργα με αυτή τη διαδικασία των κληρώσεων δεν θα μπορούν να προχωρήσουν».

Ο κ. Καστρινός δήλωσε πως «… έχουμε μια σωρεία χρηματοδοτήσεων  που όμως για να μπορεί να προχωρήσει θέλει κάποιες αλλαγές στο νόμο 4412/2016. Έχω έρθει σε επαφή και εγώ προσωπικά με τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη. Μας είπε ότι θα κάνει αλλαγές. Να γίνουν άμεσα γιατί θα υπάρχουν χρήματα που θα είναι «παρκαρισμένα» και θα κοιμόνται και η τοπική οικονομία θα «λυσσομανάει». Εδώ έχουμε ανάγκη και στο τελευταίο ευρώ. Τώρα που θα έπρεπε να τρέξουμε όλοι μας όλα τα έργα να δουλέψει η οικονομία έχουμε προβλήματα με το νόμο. Δεν είπαμε εμείς να μην γίνουν οι διαγωνισμοί, δεν είπαμε να γίνουν αναθέσεις, προς Θεού. Αλλά να προχωρήσει η διαδικασία στην απλούστευση του νόμου ώστε να μπορούν να προχωρήσουν οι δημοπρατήσεις για να υπογραφούν οι συμβάσεις για να γίνουν τα έργα για να δουλέψει η οικονομία» τόνισε ο κ. Καστρινός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος