FOLLOW US: facebook twitter

Εξετάστηκαν περισσότερες από 60 γυναίκες

Ημερομηνία: 31-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

figaleia

Το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Μαιευτικών Υπηρεσιών στην Νέα Φιγαλεία

Σπουδαίο και τεράστιας σημασίας αποδεικνύεται το έργο του δικτύου πρωτοβάθμιων μαιευτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών οικογενειακού προγραμματισμού, του νοσοκομείου της Αμαλιάδας σε ολόκληρο το Νομό Ηλείας. Το έργο αυτό είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και οι γυναίκες από την ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιγαλείας καθώς με πρωτοβουλία της προέδρου του Δ.Δ Νέας Φιγαλείας Ολυμπίας Κατσάμπουλα, οι μαίες του Νοσοκομείου Αμαλιάδας ήρθαν στη Νέα Φιγαλεία και στο Περιφερειακό Ιατρείο για να εξετάσουν δωρεάν(Test Pap) δεκάδες γυναίκες.

Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου και εξετάστηκαν 31 γυναίκες ενώ στην ουρά περιμένουν ακόμα άλλες 40. Η πρόληψη σώζει ζωές και αυτό είναι ιδιαίτερα κατανοητό στις γυναίκες της Νέας Φιγαλείας που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για να εξεταστούν αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει ανάλογη δράση στην ορεινή αυτή περιοχή. Οι μαίες Χαριτίνη Θεοφιλοπούλου και Ελένη Λιακοπούλου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με γυναίκες της περιοχής αλλά και με την Πρόεδρο κ.Κατσάμπουλα για τα προβλήματα της Παροχής Ιατρικών Υπηρεσιών στην ορεινή περιοχή της Δ.Ε Φιγαλείας.

«Αισθανόμαστε βαθιά την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά από καρδιάς και δημόσια το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών –Ν.Μ Αμαλιάδας και ιδιαίτερα τις κυρίες Ελένη Λιακοπούλου και Χαριτίνη Θεοφιλοπούλου  για το υπομονετικό, αθόρυβο και κοινωνικό έργο που επιτελούν με χαμόγελο και που αποτελεί υπόδειγμα δημόσιου νοσηλευτικού ιδρύματος» τόνισε η πρόεδρος κ. Ολυμπία Κατσάμπουλα.

ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος