FOLLOW US: facebook twitter

Εξελέγη νέα 7μελής Γραμματεία στην Επιτροπή Ειρήνης

Ημερομηνία: 28-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πραγματοποιήθηκε προσυνεδριακή σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πύργου

Πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Νομού Ηλείας με τη συμμετοχή πολιτών, σωματείων και φορέων που εκπροσωπούν τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας. Η συνάντηση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των προσυνεδριακών συσκέψεων που γίνονται από τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα ενόψει του συνεδρίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη που είναι προγραμματισμένο για το διήμερο 2 & 3 Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις τόσο σε διεθνές όσο και σε εθνικό επίπεδο που απορρέουν από τις οξύτατες αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα κυρίαρχα καπιταλιστικά κράτη και πώς αυτές οδηγούν σε πολέμους, ανακατατάξεις και αλλαγές συνόρων σε διάφορα μέρη του πλανήτη.

Η Επιτροπή Ειρήνης μέσα από τις συσκέψεις αυτές, που θα πυκνώσουν στο αμέσως προσεχές διάστημα, προσπαθεί να κάνει σαφές στο λαό, ότι το εκρηκτικό μείγμα των ανταγωνιστικών συμφερόντων στο διεθνές στερέωμα αλλά και στην περιοχή μας έχει ως έπαθλο το μοίρασμα των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς εμπορευμάτων και ενέργειας. Ο στόχος όμως αυτός, που είναι στόχος του κεφαλαίου και όχι του λαού, εμπλέκει και τη χώρα μας σε θανάσιμους κινδύνους, γιατί βαθαίνει η συμμετοχή στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς και πολεμικούς σχεδιασμούς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξελέγη νέα επταμελής γραμματεία η οποία απαρτίζεται από τα εξής πρόσωπα: Γιώργος Καραπάνος, Βησσαρίων Πολύδωρας, Χαράλαμπος Καλατζής, Γιώργος Μοσχονάς, Νίκος Ζαριφόπουλος και Σία Ξενοστάθη ως εκπρόσωπος της ΟΓΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος