FOLLOW US: facebook twitter

Εξάρτηση και Απεξάρτηση, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε: Σημαντική εκδήλωση για τις εξαρτήσεις στον Πύργο από την ΠΑΚ Ηλείας και το ΚΕΘΕΑ

Ημερομηνία: 09-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Απαντήσεις για την εξάρτηση και την απεξάρτηση από τον τζόγο, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το διαδίκτυο θα δοθούν την Κυριακή στις 11 το πρωί, στην σημαντική εκδήλωση που διοργανώνει η Πολιτιστική Αθλητική Κίνηση Ηλείας (ΠΑΚΗ) με τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ- ΚΥΤΤΑΡΟ και τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας.

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση, στη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθεί και ο σχεδιασμός του ΚΕΘΕΑ για τη δημιουργία Πολυδύναμης δομής Συμβουλευτικής στον Πύργο.

Οι διοργανωτές, στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, απεύθυναν κάλεσμα σε όλους, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο και κυρίως σε γονείς, να παρακολουθήσουν τη σπουδαία εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της ΠΑΚ Ηλείας Πέτρος Μπηλιώνης στο κάλεσμα του, τόνισε πως πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πρέπει να την παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι και πως ευελπιστεί στη συμμετοχή του κόσμου καθώς θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ανθρώπους του ΚΕΘΕΑ που έχουν γνώση του αντικειμένου των εξαρτήσεων. Στην εκδήλωση μάλιστα, όπως είπε, θα μιλήσει για την εξάρτηση και την απεξάρτηση ο πρόεδρος των Ελλήνων Ψυχιάτρων κ. Αλεξανδρόπουλος.

«Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρξει ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση από τις τοπικές κοινωνίες για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των εξαρτήσεων, είτε αυτές αφορούν παράνομες ναρκωτικές ουσίες είτε νόμιμες ουσίες όπως το αλκοόλ, ο τζόγος, το ιντερνέτ που είναι επίσης συμπεριφορές εξαρτητικές» είπε στη συνέχεια ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ Διάβαση Τάκης Χαλδέος. «Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη υπηρεσιών του ΚΕΘΕΑ. Βρίσκομαι εδώ εκπροσωπώντας συνολικά το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο Οξυγόνο που εδώ και 9 χρόνια κινείται στην Πελοπόννησο και σας ανακοινώνω πως κινούμαστε στην κατεύθυνση ανάπτυξης δομής συμβουλευτικής στην πόλη του Πύργου. Ήδη οι υπηρεσίες μας στην Καλαμάτα έχει εξυπηρετήσει πολλούς ανθρώπους με εξαρτήσεις και έχει υποστηρίξει ανθρώπους που ήταν στο στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον».

Ο κ. Χαλδέος, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο και πως εκτιμά πως η κρίση φέρνει σε πάρα πολύ δύσκολη θέση ανθρώπους που έχουν προβλήματα σε σχέση με τις εξαρτήσεις. «Η εμπειρία μας για την κατάσταση στην Πελοπόννησο δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που χρειάζεται αντιμετώπιση. Χρειάζεται επίσης να σπάσουν τα στερεότυπα και οι αντιλήψεις που θέλουν τους εξαρτημένους ως περιθώριο. Αν το σκεφτείτε, πάρα πολλά σπίτια και πάρα πολλοί άνθρωποι στην κοινωνία μας έχουν κοντά τους, στο στενό τους περιβάλλον ή στο πιο ευρύ περιβάλλον, κάποιον που έχει κάποιου είδους πρόβλημα με τις εξαρτήσεις. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τις νόμιμες ουσίες που κυκλοφορούν ελεύθερα και παρόλα αυτά δημιουργούν μεγάλα προβλήματα σε σχέση με την κατάσταση των ανθρώπων που κάνουν κατάχρηση αυτών των ουσιών ή δημιουργούν εξαρτητική σχέση με αυτές» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος