FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιακή η καύση του Ιούδα στο Νεοχώρι Κυλλήνης

Ημερομηνία: 19-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Το έθιμο της Καύσης του Ιούδα αναβίωσε για έβδομη συνεχόμενη φορά τα τελευταία χρόνια στο Νεοχώρι Κυλλήνης, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα. Ο σύλλογος των Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας Αθήνας, ετοίμασε ένα ακόμα καλύτερο ομοίωμα του Ιούδα φέτος με λευκό χιτώνα και κόκκινη κάπα το οποίο κρεμάστηκε σε νέα βάση δίνοντας μια σαφώς καλύτερη αίσθηση και εικόνα την ώρα της καύσης. Τα βεγγαλικά του Κώστα Αρβανιτάκη, στόλισαν όμορφα τον ουρανό πάνω από το Νεοχώρι ολοκληρώνοντας το σκηνικό της γιορτής.

Τον κόσμο που συμμετείχε μαζικά στο δρώμενο υποδέχθηκε το μέλος του συλλόγου  Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας Αθήνας Γιάννης Στριγάς, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ζώης Ζορμπάς, ο πρόεδρος της ΤΚ Νεοχωρίου Βασίλης Τσάκος. Το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης εκπροσώπησαν οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Μίγκος και Λάμπης Δημόπουλος.

Στα παιδιά που συμμετείχαν στην κατασκευή του ομοιώματος προσφέρθηκαν τιμητικοί έπαινοι, ενώ μετά το τέλος της καύσης προσφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο σπιτικά γλυκά και αναψυκτικά που ετοίμασαν οι νοικοκυρές του χωριού, οι οποίες τιμήθηκαν επίσης.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος