FOLLOW US: facebook twitter

Εντολή επαναλειτουργίας του ΚΕΠ στο Καράτουλα

Ημερομηνία: 07-02-2017 | Συντάκτης:

karatoula-siskepsi-entoli-epanaleitourgias-kep5Ευρεία σύσκεψη χθες παρουσία Γ. Λιατσή με στόχο η Δ.Ε. Ωλένης να λειτουργήσει πιλοτικά ως κέντρο Διοίκησης για τα 16 Δ.Δ.

Επί τάπητος τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων του πρώην Δήμου

Με στόχο η Δημοτική Ενότητα Ωλένης, να λειτουργήσει πιλοτικά ως κέντρο διοίκησης για τα 16 Δημοτικά Διαμερίσματα του πρώην Δήμου Ωλένης, επιλύοντας άμεσα τα προβλήματα της καθημερινότητας, αποτελώντας ταυτόχρονα, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους δήμους της χώρας, πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτικό κατάστημα Καράτουλα (πρώην Δημαρχείο) η πρώτη ουσιαστική ευρεία σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή.

karatoula-siskepsi-entoli-epanaleitourgias-kep2

Στη διάρκεια της μάλιστα, αποφασίστηκε η άμεση επαναλειτουργία του ΚΕΠ στο Καράτουλα καθώς δόθηκε επιτόπου εντολή στον Διευθυντή του ΚΕΠ Δήμου Πύργου Γιάννη Κουλούκη, από τον Δήμαρχο να ξεκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες.

karatoula-siskepsi-entoli-epanaleitourgias-kep

Στη σύσκεψη αυτή που θα πραγματοποιείτε την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα, και χθες είχε ως βασικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζουν τα σχολικά κτίρια, συμμετείχαν ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Π. Ζεύλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεσσαλάς, ο Γ.Γ. του Δήμου Χ. Αντύπας, οι αντιδήμαρχοι Α. Σκαρτσιάρης, Β. Σειντής, Α. Αγγελακοπούλου, Σ. Γεωργόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γ. Ανδριόλας, οι πρώην Δήμαρχοι Ωλένης Γ. Παναγόπουλος και Κ. Αρβανίτης, οι Δ/ντές των σχολείων της Δ.Ε. Ωλένης, οι εφημέριοι των Ιερών Ναών, οι πρόεδροι των Τ.Σ. Γουμέρου, Μουζακίου, Κλεινδιάς, Κουτσοχέρας, Ωλένης, Χειμαδιού, Μαγούλας, Λαντζοίου, Καράτουλα, Σοπίου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων του Δήμου.

karatoula-siskepsi-entoli-epanaleitourgias-kep4

Αρχικά, ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ωλένης Σωτήρης Γεωργόπουλος, καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους στην πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Ενότητας και ευχαρίστησε τον κ. Λιατσή για την πρωτοβουλία αυτή, διαβεβαιώνοντας τον, ότι όλοι μαζί σε συνεργασία με τους προέδρους των Τ.Σ. θα σταθούν δίπλα στη δημοτική αρχή με γνώμονα το συμφέρον και την αναβάθμιση της περιοχής. «Η προσπάθεια γίνεται για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

liatsis-karatoula-siskepsi-entoli-epanaleitourgias-kep

«Να αποτελέσει πρότυπο»

Ο Δήμαρχος Πύργου, επισήμανε ότι ζούμε σε μια περίοδο διοικητικών αλλαγών στη χώρα και οι κοινωνίες που έχουν ανθρώπους δυνατούς και με εμπειρία, θα πρέπει να προσπαθήσουν προληπτικά και να ενεργήσουν για το συμφέρον των πολιτών. «Δε θα αναφερθώ στο παρελθόν, έχω τα μάτια στραμμένα στο μέλλον και πως θα δώσουμε απαντήσεις σε αυτά που βιώνουμε. Είναι δύσκολο να έχει κανείς εικόνα για όλο αυτό το δήμο. Ένα δήμο πληγωμένο. Θα πρέπει λοιπόν, μονιασμένοι να συνεργαστούμε κάθε 1η Δευτέρα του μήνα για την επίλυση των προβλημάτων. Θα συναντιόμαστε και θα κάνουμε απολογισμό τι πετύχαμε  και τι όχι, προγραμματίζοντας και τα επόμενα.

karatoula-siskepsi-entoli-epanaleitourgias-kep3

Αν δεν γυρίσετε την πλάτη σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε και αν δεν υπάρξουν κοντόφθαλμες αντιρρήσεις, θα έχετε τη μέγιστη δυνατή βοήθεια από το δήμο, η οποία θα αποτιμάται σε μικρά χρονικά διαστήματα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να επεκταθεί και στις άλλες Δ.Ε» είπε και αναφερόμενος στο θέμα της συνάντησης τόνισε ότι πρόθεση τους στον τομέα της εκπαίδευσης είναι να βελτιώσουν τα σχολικά κτίρια ενώ όσα δεν λειτουργούν να τα εκμεταλλευτούν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. «Από το Νηπιαγωγείο ξεκινά η εκπαίδευση, τα όνειρα, η πρόοδος. Θέλω όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να κάνουμε πράγματα και η Δημοτική Ενότητα Ωλένης να αποτελέσει πιλοτικά πρότυπο για όλη την Ελλάδα».

Ολιγόλεπτους χαιρετισμούς επαινώντας την πρωτοβουλία του Δήμου, απεύθυναν ο Διευθυντής Α/θμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτης Ζεύλας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι θα είναι στο πλευρό τους σε ότι χρειαστούν από την Πρωτοβάθμια, οι πρώην Δήμαρχοι Ωλένης Γιάννης Παναγόπουλος και Ντίνος Αρβανίτης αλλά και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ωλένης πατήρ Στεργιόπουλος ο οποίος κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες να συμβάλουν μονιασμένοι για το καλό της περιοχής και των πολιτών της.

Στο σημείο αυτό, το λόγο πήρε ο Διευθυντής του ΚΕΠ Δήμου Πύργου Γιάννης Κουλούκης ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν είναι αρνητικός στη λειτουργία ΚΕΠ στο Καράτουλα δηλώνοντας πως είναι θέμα του κ. Λιατσή να δώσει εντολή για την επαναλειτουργία του καθώς οι κωδικοί του συγκεκριμένου Κέντρου Εξυπηρέτησης έχουν διατηρηθεί. Επιτόπου. Ο κ. Λιατσής έδωσε εντολή στον Διευθυντή για την επαναλειτουργία του ΚΕΠ και θεωρείται πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες προβλεπόμενες διαδικασίες για την λειτουργία του.

Επίσης, το λόγο πήρε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Ανδριόλας ο οποίος και αναφέρθηκε στη λειτουργία της δημοτικής επιχείρησης τονίζοντας ότι με εξαίρεση ελάχιστα Δ.Δ. της Ωλένης, οι οφειλές προς την ΔΕΥΑΠ είναι τεράστιες. Μάλιστα απεύθυνε έκκληση προς όλους τους προέδρους και τους κατοίκους να είναι συνεπείς με τους λογαριασμούς τους. «Για να μπορέσετε να απολαμβάνετε τα προνόμια της ΔΕΥΑΠ και η δημοτική αυτή υπηρεσία να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της».

Ακολούθησε προβολή φωτογραφιών από όλα τα σχολικά κτίρια της Δ.Ε. Ωλένης και εξετάστηκαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία, όπως τονίστηκε σύντομα θα αναλάβουν να επιλύσουν οι υπηρεσίες του δήμου. Επίσης, ο κ. Λιατσής, επανέλαβε ότι τα κλειστά σχολεία, αν υπάρχει πρόθεση θα δοθούν προς εκμετάλλευση από τις τοπικές κοινωνίες.

Στη διάρκεια της συνάντησης, αρκετοί πρόεδροι Τ.Σ. ήθελαν να τοποθετηθούν για το μείζον ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, τους επισήμαναν όμως πως πολύ σύντομα, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Σκαρτσιάρη και τους Διευθυντές των υπηρεσιών προκειμένου να καταθέσουν αναλυτικά τα προβλήματα τους και να προχωρήσουν στην επίλυση τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος