FOLLOW US: facebook twitter

Εντατικές προετοιμασίες από ΦΟΔΣΑ και Δήμο Ήλιδας για το Εργοστάσιο Απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς: Στόχος να υπογραφεί η σύμβαση το φθινόπωρο

Ημερομηνία: 18-06-2018 | Συντάκτης:

Σε οργασμό βρίσκονται ΦΟΔΣΑ και δήμος Ήλιδας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου να έλθει γρήγορα η ώρα της υπογραφής της σύμβασης για την κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο χώρο του ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χριστοδουλόπουλου, αυτό δεν προβλέπεται νωρίτερα από το ερχόμενο φθινόπωρο. Το έργο έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ – Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη – και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση μέσω ΣΔΙΤ, ύψους 17 εκατ. ευρώ από την πλευρά του δημοσίου, ενώ το υπόλοιπο ποσό έως τα 33 εκατ. ευρώ θα είναι η συμμετοχή του ιδιώτη που θα υλοποιήσει και θα λειτουργήσει το έργο με σύμβαση παραχώρησης για 25 έτη.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του δημάρχου Ήλιδας και προέδρου του ΦΟΔΣΑ το πρωί της Παρασκευής, ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της κοινοπραξίας J&P Αβαξ, Μεσόγειος και ΑΑΓΗΣ, τους συμβούλους του έργου και των στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. Ο συντονισμός και η εξέταση των τελευταίων λεπτομεριών για να προχωρήσει το έργο στον προσυμβατικό έλεγχο, τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη αυτή.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλόπουλος “Στη σημερινή συνάντηση σκοπός μας ήταν ο συντονισμός των εμπλεκόμενων πλευρών απο την κοινοπραξία, το δήμο που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και τους τρεις συμβούλους του δήμου για να βοηθήσουν στο θέμα να ετοιμαστεί ο φάκελος να σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να πάρουμε την έγκριση για την την υπογραφή της σύμβασης, δηλαδή τον προσυμβατικό έλεγχο. Πιστεύω ότι θα συντονιστούμε να επισπεύσουμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για να μπορέσουμε να κερδίσουμε έστω και λίγο απο τον χαμένο χρόνο. Το έργο έχει ταλαιπωρηθεί, ξεκίνησε από το 2012, έπρεπε να έχει υπογραφεί η σύμβαση το 2014 και φτάσαμε στο σήμερα που έχουμε την έγκριση της χρηματοδότησης και να ετοιμάζουμε το φάκελ για τον προσυμβατικό έλεγχο. Μέσα σε όλα αυτά που θα στείλουμε στο Ελεγκτικό Συνέδριο είναι και ένα σχέδιο σύμβασης. Πάνω σε αυτό, από την πλευρά του ΦΟΔΣΑ έχουμε κάνει κάποιες παρατηρήσεις μέσω των συμβούλων μας. Αυτές θα τις δώσουμε στους εκπροσώπους της κοινοπραξίας και θα συγκεντρώσουμε όλα τα δικαιολογητικά από την ημέρα της διακήρυξης έως τις τελευταίες παρατάσεις για να σταλούν και να πάρουμε ευελπιστώ μέσα στο καλοκαίρι τον προσυμβατικό έλεγχο και να υπογράψουμε τη σύμβαση το φθινόπωρο”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος