FOLLOW US: facebook twitter

Εντατικά οι καθαρισμοί στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων

Ημερομηνία: 22-09-2017 | Συντάκτης:

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Κάμπο

Εκμεταλλευόμενοι το περιθώριο που έχει δώσει ο καιρός, καθαρίζουν εντατικά τα αποστραγγιστικά κανάλια, στον ΤΟΕΒ Μυρτουντίων. Σε συνεργασία με το ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού, αλλά και το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, που έχει αναλάβει μέρος των έργων που δημοπρατούνται, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Χρήστος Παλαιολόγος μίλησε για τις παρεμβάσεις που γίνονται.

«Ξεκινήσαμε αντιπλημμυρικά έργα σε όλο το δήμο και σε όλη την περιοχή ευθύνης του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων. Στη Μυρσίνη καθαρίζουμε την Τ17, έναν μεγάλο ποταμό που δίπλα υπάρχει κανάλι του ΤΟΕΒ, τα οποία ανήκουν στον ΓΟΕΒ. Με δημοπρασία του δήμου ανατέθηκε η εργολαβία σε ανάδοχο με μεγάλη τσάπα, που καθαρίζει τον «Ανισάτο» αλλά και το ρέμα «Γιαννίτσι». Είναι μεγάλο ποτάμι ο «Ανισάτος» που καλύπτει πόλεις της περιοχής.

Ο καθαρισμός θα γίνει σε απόσταση τεσσάρων – πέντε χιλιομέτρων έως την θάλασσα στις εκβολές. Επίσης καθαρίζουμε την Τ16 και την Τ20 στα Λεχαινά με τον ΓΟΕΒ, ενώ ο ΤΟΕΒ καθαρίζει μικρότερα κανάλια, στην Αρετή, τη Βάρδα, το Νεοχώρι και τη Μυρσίνη που καταλήγουν στα μεγαλύτερα κανάλια. Προσπαθούμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αντιπλημμυρική θωράκιση στην περιοχή» σχολίασε ο κ. Παλαιολόγος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος