FOLLOW US: facebook twitter

Ενισχύεται με προσωπικό το Νοσοκομείο Πύργου: Ακόμα τρείς γιατροί στη ΜΕΘ

Ημερομηνία: 03-08-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Οριστικό τέλος στην «κρίση» της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου, θα δώσει η πρόσληψη ακόμα τριών μόνιμων ιατρών.

Θα καλυφθούν οι οργανικές θέσεις της Μονάδας και θα αυξήσει τις διαθέσιμες κλίνες της

Οριστικό τέλος στην «κρίση» της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πύργου, θα δώσει η πρόσληψη ακόμα τριών μόνιμων ιατρών, που προστέθηκαν στις δυο θέσεις που πριν λίγο καιρό προαναγγέλθηκαν, ενώ θα ανοίξει και το δρόμο για την αύξηση των διαθέσιμων κλινών από πέντε σε έξι!

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος, τονίζοντας ότι η ενίσχυση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αποτελεί στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Υγείας. «Στις δύο (2) θέσεις μονίμων ιατρών για τη ΜΕΘ της Νοσηλευτικής  Μονάδας Πύργου που είχαμε προαναγγείλλει, προστέθηκαν και τρεις (3) ακόμη, σύνολο πέντε (5). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο η ΜΕΘ του Πύργου θα καλύψει το σύνολο των οργανικών της θέσεων.

Η αύξηση των ιατρών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην οποία ήδη υπηρετούν δύο (2) μόνιμοι, δύο (2) επικουρικοί και ένας (1) ιατρός με σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, πολλαπλασιάζει τις ευθύνες μας ως Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και μας δείχνει το δρόμο για την αύξηση των διαθέσιμων κλινών(από 5 σε 6). Αυτό αποτελεί πραγματική πρόκληση για το 2018, που η υλοποίηση της προϋποθέτει τόσο την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όσο και την ενίσχυση της με νοσηλευτικό προσωπικό».

Όπως σημείωσε, από την αρχή του χρόνου έχουν προκηρυχθεί επτά (7) θέσεις μονίμου ιατρικού προσωπικού (5 για ΜΕΘ, 1 για ΤΕΠ και 1 θέση Παθολογίας). Η προκήρυξη για τη θέση του ΤΕΠ βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής των εισηγήσεων, η δε προκήρυξη για τις θέσεις ΜΕΘ και Παθολογίας στο στάδιο υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

«Η αύξηση των ιατρών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας πρακτικά σημαίνει ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο θα καλυφθεί το σύνολο των οργανικών της θέσεων» επισήμανε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Διαμαντόπουλος.

Ακόμα 11 θέσεις

Εξάλλου, στα πλαίσια του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 1135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας (άρθρο 64, ν. 4430/2016), όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό δημοσίευμα της «Πρωινής»,  προκηρύσσονται  έξι (6) θέσεις για τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και το ΚΕΦΙΑΠ  και μία (1) θέση για τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας. Συγκεκριμένα:

ΝΜ Πύργου – 2 ΤΕ Νοσηλευτικής, 2 ΤΕ Ραδιολόγιας, 1 ΔΕ Οδηγών

ΚΕΦΙΑΠ – 1 ΤΕ  Νοσηλευτικής, 1 Φυσικοθεραπείας

ΝΜ Αμαλιάδας – 1 ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου και η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι 12μηνη. Οι συγκεκριμένες  θέσεις δεν είχαν καλυφθεί στην αρχική προκήρυξη και τώρα επαναπροκηρύσσονται με κάποιες τροποποιήσεις ώστε να είναι περισσότερο ελκυστικές στους ενδιαφερόμενους.

Τέλος, δημοσιεύτηκε χθες η προκήρυξη (έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ) για την πρόσληψη τεσσάρων (4) ατόμων προσωπικού εστίασης (τραπεζοκόμες) στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 10 ημέρες  και αρχίζει από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο (καταληκτική ημερομηνία 14/8). Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διάρκειας δώδεκα (12) μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 2621082760 και 2621082750.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος