FOLLOW US: facebook twitter

Ενθουσίασαν «Τα Ψηλά Βουνά»

Ημερομηνία: 13-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

psila-vouna3

Καταχειροκροτήθηκε από μικρούς και μεγάλους στο Θέατρο Φλόκα

Μια καταπληκτική παράσταση! Ο λόγος του Ζαχαρία Παπαντωνίου, η σκηνοθεσία του Βασίλη Μαυρογεωργίου, ένα εκπληκτικό καστ ηθοποιών και απίστευτα σκηνικά με ψηφιακές προβολές υψηλής ανάλυσης  από 3d animation συγχρονίστηκαν και αλληλεπίδρασαν με την κίνηση των ηθοποιών, συνθέτοντας στη σκηνή του θεάτρου Φλόκα ένα  υπέροχο βουκολικό περιβάλλον, με δάσος, άστρα και ουρανό! Τα «Ψηλά βουνά» όπως ήταν αναμενόμενο ενθουσίασαν όσους βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας, και καταχειροκροτήθηκαν από μικρούς και μεγάλους. Ένα υπέροχο βιβλίο που ζωντάνεψε επί σκηνής σε μια παράσταση, που εξύμνησε την ελληνική ύπαιθρο, μυώντας τα παιδιά στη φυσιολατρία και το ομαδικό πνεύμα.

psila-vouna2

Ο Ζαχαρίας Παπαντωνίου αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας παιδιών που όταν τελειώνουν την τελευταία τάξη του ελληνικού σχολείου αποφασίζουν (με την άδεια των γονιών τους) να κάνουν μόνα τους διακοπές για περίπου δύο μήνες στα βουνά της Ευρυτανίας. Εκεί, μέσα στις ομορφιές της φύσης, μαθαίνοντας τις ιστορίες των ανθρώπων που συναντούν, φτιάχνουν μια κοινότητα που εξυμνεί το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, μαθαίνουν να ξεπερνούν στις δυσκολίες της ζωής μέσω της συνεργασίας και της εκτίμησης απέναντι στον άλλο, πάντα με χιούμορ και χωρίς βαρύγδουπες διδαχές.

«Είναι και τα δέντρα συγγενείς μας» τους εξηγεί η μικρή βοσκοπούλα η Αφρόδω. Κι όταν τα παιδιά φεύγουν από τη στάνη της, αναφωνούν πως «έμοιαζε κι η ίδια με δεντρί». Διατηρώντας αυτούσια τη γλώσσα του βιβλίου οι ηθοποιοί εγιναν μαθητές δημοτικού και μαζί τους όλοι εμείς.

psila-vouna1

Οι πανέμορφες εικόνες κατευθείαν βγαλμένες από το βιβλίο  του Παπαντωνίου, οι πολύ όμορφες μουσικές από παραδοσιακά όργανα, τα καταπράσινα δάση, τα αστέρια στον ουρανό μας μετέφεραν όλους στο μικρό χωριό της Ευρυτανίας με τα ξύλινα σπιτάκια και την παρέα των παιδιών να αντιμετωπίζουν με αγνότητα και ενθουσιασμό  την περιπετειώδη εξόρμηση τους, πρόσφεραν σε όλους ένα μοναδικό θέαμα.

Φωτογραφίες: Γιώργος Γκιντζίρης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος