FOLLOW US: facebook twitter

Ενημερωτική ημερίδα στον Πύργο για τους δασικούς χάρτες

Ημερομηνία: 18-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

dasikoi-xartes

Από την Ν.Ε. ΤΕΕ Ν.Ηλείας και την  Δ/νση Δασών

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Δασικοί Χάρτες Ν.Ηλείας» , την οποία διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών Ν.Ηλείας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη,  19-1-2017στις 10 το πρωί, . στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε Ηλείας στον Πύργο. Στόχος της ημερίδας να ενημερωθούν κυρίως οι διπλωματούχοι μηχανικοί για τους δασικούς χάρτες, στους οποίους περιλαμβάνεται το σύνολο της Π.Ε.Ηλείας πλην των Καποδιστριακών Δ. Πύργου και Δ. Λεχαινών καθώς οι δήμοι αυτοί είχαν προηγηθεί.

Ωστόσο , επειδή σε πάρα πολλές περιπτώσεις στην Ηλεία, τυχαίνει να θίγονται ιδιοκτησίες οι οποίες χρησιμοποιούνται ή καλλιεργούνται από τους φερόμενους ιδιοκτήτες τους για δεκαετίες, είναι σημαντικό να υπάρξει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αρμόδιων επιστημόνων (μηχανικών,δασολόγων)ώστε να προστατευθούν οι πολίτες από ενδεχόμενα λάθη ή παραλείψεις. Το Τεχνικό Επιμελητήριο από την δική του πλευρά, ότι είναι εφικτό προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Η .ανάρτηση των δασικών χαρτών είναι ένα πολύτιμο εργαλείο το οποίο μαζί με το Εθνικό Κτηματολόγιο θα λύσουν χρόνια γραφειοκρατικά προβλήματα και ταυτόχρονα θα θέσουν τις βάσεις για έναν ορθολογικό και ταυτόχρονα αναπτυξιακό Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Να σημειώσουμε ότι η  διαδικασία υποβολής των ενστάσεων (ηλεκτρονικά) θα ξεκινήσει στις 23/01/2017 και θα διαρκέσει 60 ημέρες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υποβολής ένστασης μπορείτε να διαβάσετε στο ενημερωτικό σημείωμα της Διεύθυνσης Δασών στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://dasarxeio.com/2017/01/15/553-9/ .
Επιπλέον θα λειτουργήσουν 3 σημεία υποστήριξης στη Διεύθυνση Δασών Ηλείας(Πύργος), στο Δασαρχείο Αμαλιάδας και στα γραφεία του Δασαρχείου Κρεστένων στην Ολυμπία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος