FOLLOW US: facebook twitter

Εναλλακτικά Παιδικός Σταθμός στο Πελόπιο

Ημερομηνία: 05-05-2017 | Συντάκτης:

Εξετάζεται από την Κοινωφελή σε περίπτωση που δεν «ευοδωθεί» η δημιουργία ΚΗΦΗ

Εναλλακτικές λύσεις, στην περίπτωση που δεν «ανοίξει» το πρόγραμμα για την δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) στους χώρους του πρώην Γηροκομείου Πελοπίου, που έχει εκ νέου παραχωρήσει για το σκοπό αυτό η Μητρόπολη Ηλείας στο Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, αναζητά το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης.

Μάλιστα, στη διάρκεια χθεσινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα και προτάθηκε εναλλακτικά, η δημιουργία Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο κτίριο του παλιού γηροκομείου, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των οικογενειών του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας μιας και αντίστοιχη δομή δεν λειτουργεί στο Δήμο.

Η αλλαγή της χρήσης του χώρου ωστόσο, αποτελεί σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλου, εναλλακτική πρόταση η οποία θα αποφασιστεί μόνον στην περίπτωση που δεν «ανοίξει» το πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη δημιουργία ΚΗΦΗ. «Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στερείται Παιδικού Σταθμού και η αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την ανάπτυξη του είναι διαρκής. Η πρόταση δημιουργίας του στο χώρο του γηροκομείου, θα αποτελέσει την εναλλακτική μας, την οποία αν χρειαστεί να ενεργοποιήσουμε θα τη συζητήσουμε με τον Μητροπολίτη Ηλείας ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή χρήση του κτιρίου προς όφελος των δημοτών μας».

Θα πρέπει να τονιστεί, ότι ήδη έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα για την εξέταση των χώρων του παλιού γηροκομείου στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών προκειμένου να προχωρήσει σε έλεγχο και να πιστοποιήσει αν το κτίριο μπορεί να φιλοξενήσει Παιδικό Σταθμό.

Έτοιμοι για το Φεστιβάλ

Συζήτηση και για το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση και όπως τονίστηκε ο βασικός κορμός των παραστάσεων και συναυλιών που θα επιδιώξουν να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού, έχει διαμορφωθεί. Το αμέσως επόμενο διάστημα μάλιστα, θα ξεκινήσουν και οι συναντήσεις με τις παραγωγές προκειμένου να συζητήσουν ώστε να διαμορφωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος