FOLLOW US: facebook twitter

Εμπλοκή στη μετάβαση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ στην Ηλεία

Ημερομηνία: 18-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

varda-zimies-vroxi3

Πρόβλημα με τα οδοιπορικά των εργαζομένων

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι αγρότες και της Ηλείας, οι οποίοι δέχτηκαν ισχυρότατο πλήγμα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. Χιόνι, πάγος, δυνατές βροχοπτώσεις και πρόσφατα χαλάζι κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών με υπαίθρια κηπευτικά, δημητριακά, αλλά και εσπεριδοειδή, τινάζοντας στον «αέρα» μία ολόκληρη καλλιεργητική περίοδο στην οποία ο αγροτικός κόσμος είχε εναποθέσει τις ελπίδες του.

Η διαδικασία των εκτιμήσεων, όπως όλα δείχνουν θα καθυστερήσει και άλλο καθώς σύμφωνα με τα στελέχη του ΕΛΓΑ στην Πάτρα, υπηρεσιακά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου και αφορούν οδοιπορικά των εργαζομένων, δεν επιτρέπουν την έναρξη των ελέγχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο καθεστώς δεν επιτρέπει την ομαλή μετάβαση των εκτιμητών στα σημεία της ζημιάς με ό,τι αυτό συνεπάγεται, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του αγροτικού κόσμου δεδομένου ότι από την άμεση διευθέτηση της διαδικασίας των εκτιμήσεων εξαρτάται το μέλλον τους. Αν δεν γίνουν οι εκτιμήσεις, οι πληγέντες αγρότες δε θα μπορέσουν να αποζημιωθούν εγκαίρως και τότε κινδυνεύουν να χάσουν, όχι μόνο την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο αλλά και την επόμενη καθώς η πλειονότητα του αγροτικού κόσμου δεν έχει να διαθέσει χρήματα για να στήσει ξανά τις καλλιέργειες.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος