FOLLOW US: facebook twitter

Εμπλοκή με τα χερσαία έργα στο λιμάνι Κατακόλου

Ημερομηνία: 12-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Κινδυνεύει να απενταχθεί και να τιναχτεί το έργο στον αέρα λόγω… γραφειοκρατίας!

Σοβαρή εμπλοκή με συνέπεια αφ’ ενός την απρόσμενη καθυστέρηση στην δημοπράτηση και αφ’ ετέρου τον κίνδυνο απένταξης του μεγαλύτερου έργου που πρόκειται να γίνει στην Ηλεία και αφορά τον ζωογόνο τομέα της κρουαζιέρας προέκυψε, στην κυριολεξία στο παραπέντε της προκήρυξης του διαγωνισμού του.

Μιλάμε για το έργο με τίτλο «Παρεμβάσεις ανάπλασης στη χερσαία ζώνη» στο λιμάνι Κατακόλου, προυπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία κτηρίου Σέγκεν, σταθμού έλεγχου επιβατών, σύγχρονο κτήριο για τη στέγαση του Λιμενικού Ταμείου, πολυχώρο εκδηλώσεων, κυκλικούς κόμβους για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού, χώρους πρασίνου κ.α

Ενώ οι τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας , καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου εκτιμούν ότι η υφιστάμενη απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών ορών περιλαμβάνει και τα χερσαία έργα , συγκεκριμένη υπάλληλος του υπουργείου Περιβάλλοντος,  αρνείται να την αποδεχτεί  , ζητώντας την υποβολή τροποποιητικής μελέτης.

Σημειώνεται μάλιστα οτι τόσο ο αρχικός μελετητής του έργου όσο και ο διευθυντής της υπηρεσίας που θεώρησε την αρχική μελέτη,  τόνισαν στη διοίκηση του Δ.Λ.Τ.Π  οτι δεν συντρέχει κανένας λόγος υποβολής τροποποίησης της μελέτης.

Όπως μάλιστα εξηγούν οι ανωτέρω , κατά τη σύνταξη της απόφασης και προκειμένου να μην γίνει κάποια παρανόηση  στο μέλλον , προσετέθη παράγραφος , η οποία σαφώς συμπεριλαμβάνει στην απόφαση , πλέον των λιμενικών έργων και όλα τα υπόλοιπα συνοδά εργα ανάπλασης που θα γίνουν στο χώρο του λιμένα . Το αξιοσημείωτο δε, είναι οτι στην τότε ομάδα του υπουργείου συμμετείχε και η εν λογω υπάλληλος , η οποία τώρα ζητά τη σύνταξη νέας μελέτης. .

Μπροστά σε αυτήν την απρόοπτη εξέλιξη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος προκάλεσε προχθές σύσκεψη στο γραφείο του με τους τεχνοκράτες συνεργάτες του , όπου και πάλι εξεφράσθη από όλους η απορία  αυτής της επιμονής.  ……

Ο κ. Γεωργιόπουλος αποφάσισε κατόπιν τούτου, όπως αναφέρουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του το πρόβλημα αυτό στον αρμόδιο υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο , προκειμένου να συνδράμει στην άρση του τελευταίου εμποδίου για την δρομολόγηση αυτού του μεγάλου έργου που θα καταστήσει το λιμάνι του Κατακόλου ακόμα πιο λειτουργικό και ασφαλές πέρα από την αναβάθμιση της αισθητικής του εικόνας.. Για το λόγο αυτό και θα ζητήσουν συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό εντός της εβδομάδας, προκειμένου να του εξηγήσουν το θέμα που έχει προκύψει, ευελπιστώντας ότι ο κ. Φάμελλος θα δώσει λύση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος