FOLLOW US: facebook twitter

Εμπαιγμός από την ΕΤΑΔ για το Κουνουπέλι: Αντιδράσεις στο δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης για τη μη παραχώρηση

Ημερομηνία: 04-07-2018 | Συντάκτης:

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από το δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης στο θέμα της παραχώρησης της παραλίας Κουνουπελίου από την ΕΤΑΔ προς εκμετάλλευση. Το καλοκαίρι ήδη διανύει το δεύτερο μήνα του και η ΕΤΑΔ δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο δήμο. Οι εγκαταστάσεις ρημάζουν, ο κόσμος στην περιοχή δεν έχει που να χαρεί τη θάλασσα και την ίδια στιγμή στην ίδια περιοχή, αλλά προς την πλευρά της Αχαΐας, η παραλία σφύζει από ζωή.

«Δυστυχώς αυτό το κράτος είναι μόνο υποσχέσεις και τίποτε άλλο» δήλωσε καυστικά ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ. «Έχουμε κάνει τόση δουλειά και έχουμε ασκήσει τόση πίεση προς την ΕΤΑΔ για να μας παραχωρήσει την παραλία Κουνουπελίου, γιατί οι εμείς και οι δημότες πονάμε για αυτόν τον τόπο. Τον βλέπουμε χωρίς καμία αξιοποίηση, αλλά αυτοί που κάθονται στα γραφεία τους στην Αθήνα δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Δεν τους ενδιαφέρει εάν ο κόσμος της περιοχής θέλει να πηγαίνει στην παραλία. Το αφήνουν κλειστό να σαπίσει. Από τον Απρίλιο μας έχουν υποσχεθεί την παραχώρηση, ώστε να βγάλουμε κι εμείς δημοπράτηση για μία καντίνα με τραπεζοκαθίσματα για να μπορεί ο κόσμος απολαμβάνει το μπάνιο του. Δυστυχώς, έχουμε μπει πλέον στον Ιούλιο και ακόμα τίποτα. Εμείς συμφωνήσαμε στους όρους που ζήτησε ο κ. Τερζάκης, περιμέναμε την παραχώρηση μέχρι και τον Ιούνιο, αλλά απ’ ότι βλέπετε αυτό μπορεί να γίνει τον… Δεκέμβριο! Το χειμώνα θα πάμε για μπάνιο! Και το χειρότερα απ’ όλα δεν λειτουργούν, ούτε τα Λουτρά στο Κουνουπέλι. Οπότε, για ποιες επενδύσεις και ποιες αξιοποιήσεις μιλάμε; Γιατί πρέπει να θυμίσω πως αυτός ο χώρος άνηκε παλιά στον Δήμο Βουπρασίας και παραχωρήθηκε το 2003 στην ΕΤΑΔ για να αξιοποιηθεί. Τι είδους αξιοποίηση είναι αυτή από τότε; Όχι μόνο χάσαμε την περιουσία του Δήμου, αλλά δεν μας αφήνουν να βάλουμε ούτε μία καντίνα» είπε σε έντονο ύφος ο δήμαρχος.

Από την πλευρά το ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού Ανδρέας Μίγκος, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε γίνει στις 19 Απριλίου με τον διευθύνων σύμβουλο της ΕΤΑΔ κ. Τερζάκη, παρουσία του δημάρχου και του βουλευτή κ. Μπαλαούρα. «Ο κ. Τερζάκης μας υποσχέθηκε ότι θα μας παραχωρούσε άμεσα την έκταση του Κουνουπελίου για λειτουργία καντίνας και χώρου για τραπεζοκαθίσματα. Από αυτό τον χώρο δεν θέλει να βγάλει χρήματα ο Δήμος. Ο Δήμος απλά θα το νοικιάσει σε κάποιον για πηγαίνει ο κόσμος εκεί να πίνει ένα αναψυκτικό και να κάνει το μπάνιο του. Απ’ τις 19 Απριλίου μέχρι σήμερα, παίρνουμε συνέχεια τηλέφωνα και ο κ. Τερζάκης είναι πάντα σε μία… πολύ σημαντική σύσκεψη, στην οποία δε μπορεί κανείς να τον διακόψει, ή βρίσκεται σε ένα εξωτερικό ραντεβού. Όταν εμείς αφήνουμε τα στοιχεία μας και ζητάμε να επικοινωνήσουν μαζί μας, δεν επικοινωνεί κανείς μαζί μας και μιλάμε μόνο με τις γραμματείς… Επίσης, έχουμε στείλει και επιστολές με τις οποίες ζητάμε την υλοποίηση της υπόσχεσής τους. Ακόμα, μας είχε υποσχεθεί στην ίδια συνάντηση, ότι θα ερχόταν σε επαφή με τον Όμιλο Δασκαλαντωνάκη και θα μας παραχωρούσε το παλιό υδροθεραπευτήριο και το θεατράκι στα Λουτρά της Κυλλήνης. Πάλι χωρίς να έχει κάποιο κέρδος ο Δήμος, αλλά για να τα αξιοποιήσει και να πηγαίνουν οι άνθρωποι και να κάνουν αξιοπρεπώς το ιαματικό λουτρό τους. Ούτε αυτό έχει υλοποιηθεί. Τελικά δε μπορώ να καταλάβω, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι πως αποφασίζουν για τις τύχες της περιουσίας του κόσμου; Ο κ. Τερζάκης είναι ένας Διευθύνων Σύμβουλος διορισμένος από την κυβέρνηση. Οι υπόλοιποι που αγωνιζόμαστε είμαστε αιρετοί, μας έχουν εκλέξει οι δημότες για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά τους. Αλλά δυστυχώς, αυτοί που έχουν την εξουσία που δεν έχουμε εμείς δε μας λαμβάνουν υπόψη τους, μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Δεν ξέρω τι άλλο θα πρέπει να κάνουμε. Θα στείλουμε και μία επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού, να δούμε μήπως πρέπει να φτάσουμε τόσο ψηλά για να λύσουμε ένα τόσο απλό ζήτημα» δήλωσε σε έντονο ύφος και ο κ. Μίγκος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος