FOLLOW US: facebook twitter

ΕΛΜΕ Ηλείας: Οργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα

Ημερομηνία: 24-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές καλεί σε συνάντηση, σήμερα η ΕΛΜΕ Ηλείας

Κάλεσμα σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, σε συνάντηση, σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, απευθύνει η ΕΛΜΕ Ηλείας με θέμα την οργάνωση του συλλαλητηρίου της 30ης Οκτωβρίου. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο χώρο του 2ου Λυκείου Πύργου.

Όπως επισημαίνει με ανακοίνωση του το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας, το πρώτο φετινό κουδούνι χτύπησε με μεγάλες ελλείψεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού στη θέση 17.000 συναδέλφων που έχουν συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια, διορίστηκαν 950 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε γενική και επαγγελματική εκπαίδευση. «Η επικοινωνιακή καταιγίδα του Υπουργείου Παιδείας είχε σκοπό να πείσει γονείς και μαθητές ότι όλα βαίνουν καλώς στην Παιδεία.

Ένα μήνα μετά διορίζει πάνω από 1500 αναπληρωτές, ενώ είχε δηλώσει πως τα κενά είχαν καλυφθεί. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το υπουργείο Παιδείας, δίνουν τα χέρια με τα επιτελεία του ΟΟΣΑ και της ΕΕ επελαύνοντας με τον πιο αντιδραστικό τρόπο στη δημόσια εκπαίδευση.  Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει δηλώσει πως όλες οι αλλαγές και οι “παρεμβάσεις” στην εκπαίδευση θα γίνουν “μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές”.

Και να που οι εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου το επιβεβαιώνουν με τον πιο αποκρουστικό τρόπο! Μηδενικοί διορισμοί, κλείσιμο σχολείων, συγχωνεύσεις τμημάτων, στοίβαγμα των μαθητών σε 27άρια τμήματα, νέο σχολείο για λιγότερους μαθητές, κατάργηση του Λυκείου και μετατροπή του σε φροντιστήριο, κα. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα». Τονίζεται ότι για την ημέρα του συλλαλητηρίου (Δευτέρα 30/10) έχει ήδη αποφασιστεί η κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας 11πμ – 2μμ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος