FOLLOW US: facebook twitter

Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ΄ όλον τον κόσμο

Ημερομηνία: 23-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο κατάμεστο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία άλλη μία χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνικού Ωδείου Πύργου.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι, οι καθηγητές, οι γονείς, οι σπουδαστές και οι φίλοι του Ωδείου είχαν την χαρά να απολαύσουν ένα δίωρο μουσικό πρόγραμμα με ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΩΔΙΕΣ από όλο τον κόσμο.

Η γιορτή ξεκίνησε με τη νέα προσπάθεια από το θεατρικό εργαστήρι που παρουσίασε μία Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς σε διασκευή του υπεύθυνου του Τμήματος Σταύρου Ρομποτή. Οι μικροί πρωταγωνιστές συγκίνησαν το κοινό με την εκφραστικότητά τους και μετέφεραν σ’ όλους το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων, την αγάπη, την φιλεσπλαχνία, την ελεημοσύνη, τη συγχώρεση, την καλοσύνη.

Ακολούθησαν τραγούδια και μελωδίες σε εορταστικό πνεύμα από σπουδαστές του Ωδείου που φοιτούν σε μουσικές σχολές  και τμήματα με πιάνο, κιθάρα, βιολί, αρμόνιο, μπουζούκι, ελαφρύ τραγούδι, βυζαντινή μουσική.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε η παρουσία της σοπράνο Μαρίνας Θεοδωροπούλου με την ερμηνεία της σε κλασσικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια, στο πιάνο τη συνόδευσε η Μαρία Ασημακοπούλου, καθηγήτριες του Ωδείου.

Η εκδήλωση  συνεχίστηκε με την εμφάνιση της Παιδικής – Εφηβικής Χορωδίας σε διδασκαλία, διεύθυνση και πιάνο, Γιάννη Νικολόπουλου. Οι γλυκές φωνές των παιδιών απέδωσαν μοναδικά τις επιλεγμένες μελωδίες.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας Πύργου υπό την διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Ωδείου &  Μαέστρου της Θοδωρή Παναγόπουλου, στο πιάνο η καθηγήτρια του Ωδείου Τζένη Λάγιου.

Το θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την προσπάθεια μικρών και μεγάλων.

Με την συγκίνηση και την χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο όλων, η γιορτή έκλεισε με ανταλλαγές ευχών και κεράσματα στο χώρο του θεάτρου.

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πύργου & Υπεύθυνος του Θεάτρου, Νομικός Νίκος Λαϊνόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικού Τομέα Αντριάννα Αγγελακοπούλου, ο εφημέριος του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου Πρεσβύτερος π. Νικόλαος Κατσιδήμας  και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και φορέων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος