FOLLOW US: facebook twitter

Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: «Οι νέοι διαμορφώνουν με τη δική τους οπτική τον αυριανό κόσμο του ελληνικού Κινηματογράφου»

Ημερομηνία: 01-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Συμπαραστάτης και αρωγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Η υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας αποτελεί από πλευράς του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου  μια στρατηγική επιλογή. Το Ε.Κ.Κ παραμένει πάντα δίπλα στη διοργάνωση, ως συμπαραστάτης και αρωγός.

Ορόσημο τόσο για το ίδιο το Φεστιβάλ, όσο και συνολικά για την ελληνική κινηματογραφική ζωή, χαρακτηρίζει το Φεστιβάλ ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Δημήτρης Παπαϊωάννου«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας και δράσης. Αυτό είναι ένα ορόσημο τόσο για το ίδιο το Φεστιβάλ, όσο και συνολικά για την ελληνική κινηματογραφική ζωή. Πρόκειται αναμφίβολα πλέον για έναν θεσμό, ο οποίος με το παράδειγμά του έχει να μας διδάξει πολλά. Το κύριο είναι το πώς απλές και ουσιαστικές ιδέες αποκτούν τη δική τους μοναδική δυναμική όταν συνδέονται με ένα δημιουργικό ζητούμενο όπως είναι η ενίσχυση της κινηματογραφικής παιδείας της κοινωνίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι το Φεστιβάλ της Ολυμπίας μετατοπίζει γεωγραφικά το βάρος από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την Περιφέρεια και αντιμετωπίζει τους νέους ανθρώπους ως εκείνους που θα διαμορφώσουν, με τη δική τους οπτική και τις δικές τους απαιτήσεις, τον αυριανό κόσμο του ελληνικού Κινηματογράφου.

Εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, μπορώ να ευχηθώ μόνο ένα πράγμα: Να τα εκατοστήσετε! Το έχουμε ανάγκη όλοι μας».

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βασίλης Κοσμόπουλος, χαρακτηρίζει πρωτοπόρα και καθοριστική την συμβολή του Φεστιβάλ. «Η επετειακή αυτή διοργάνωση αποτελεί ταυτόχρονα την κορύφωση μιας πορείας που δικαίωσε τους σκοπούς της ίδρυσής του, κατακτώντας σημαντική θέση στο είδος αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την αφετηρία για την επίτευξη νέων στόχων προς όφελος της κοινωνίας και την κινηματογραφικής κοινότητας.

Η σημασία της οπτικοακουστικής παιδείας, σε μια εποχή που κυριαρχείται από  τη δύναμη της κινούμενης εικόνας, είναι αναμφισβήτητη και η ανάγκη άμεσης προσαρμογής του εκπαιδευτικού συστήματος και μιας νέας παιδαγωγικής θεώρησης που να την εμπεριέχει, είναι πλέον αδήριτη.

Ο κινηματογράφος για παιδιά και νέους θέτει στο επίκεντρο την παιδική και εφηβική ηλικία και η σημασία του για τις αναπαραστάσεις της ηλικίας αυτής στην οθόνη είναι καθοριστική για την διαμόρφωση ταυτότητας.

Τα παιδιά θέλουν να βλέπουν εκφάνσεις της ηλικίας τους στην οθόνη – και οφείλουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση αυτή – ενώ συνάμα καλούνται στην πράξη να εκφράσουν την γενιά τους μέσα από σχεδιασμένες δράσεις οπτικοακουστικής δημιουργίας.

Στο πλαίσιο αυτό η παρέμβαση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, τόσο με την συμβολή του στην εδραίωση της πρόσληψης του κινηματογράφου για παιδιά και νέους όσο και με τις παιδευτικές του δράσεις, υπήρξε πρωτοπόρα και παραμένει καθοριστική.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής του διάστασης, αφενός στο επίπεδο της υποστήριξης και κατάρτισης νέων κινηματογραφιστών και αφετέρου στην διαμόρφωση μιας συνολικής στρατηγικής για την οπτικοακουστική παιδεία με τον συντονισμό των επιμέρους θετικών πρωτοβουλιών και τον δημιουργικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην 20ο επετειακό Φεστιβάλ και στηρίζουμε εγκάρδια την προοπτική ανάπτυξης που προοιωνίζεται». 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος