FOLLOW US: facebook twitter

Ελεύθεροι πολιορκημένοι

Ημερομηνία: 22-01-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Κάτω Παναγιά και Κυλλήνη: Δέκα κρούσματα, απόπειρες και κλοπές μέσα σε ένα μήνα. Καλύβια Ζαχάρως: Θρασύτατοι διαρρήκτες άδειασαν το σπίτι τριμελούς οικογένειας. Κολιρέικες παράγκες: Τέσσερις ληστές με κουκούλες και μαχαίρια απέσπασαν 6.500 ευρώ από ογδοντάχρονη. Στο μεταξύ Ρομά και Αλβανοί –η διατύπωση αυτονόητα δεν χαρακτηρίζει ούτε τους Ρομά, ούτε τους Αλβανούς στο σύνολό τους, παρά μόνο τους μετέχοντες και το εγκληματικό σινάφι τους– λύνουν τις διαφορές τους συμπλεκόμενοι με τσεκούρια στο κέντρο της Μυρτιάς. Υπάρχει κάτι το οποίο έχει πάει πολύ στραβά τις τελευταίες εβδομάδες ή μήπως είναι η ιδέα μου;

Κάθε τρεις και λίγο ακούμε για μία νέα ληστεία, για άλλη μία διάρρηξη, για θρασύτατους κακοποιούς, για αδίστακτα κυκλώματα και για συμμορίες που εκμεταλλεύονται το έλλειμμα αστυνόμευσης και δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Βέβαια, θα ήταν άδικο και εν πάση περιπτώσει αναληθές να αποδώσουμε συνολικά την ευθύνη στις αστυνομικές αρχές. Στο κάτω κάτω, όλοι γνωρίζουμε πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τα τελευταία χρόνια, δηλαδή ποιες είναι ανάγκες και ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες της αστυνομίας και των αστυνομικών.

Από την άλλη όμως, αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ως εδώ και μη παρέκει, που λένε και στο χωριό μου. Δεν μπορεί οι άνθρωποι να το σκέφτονται να φύγουν από το σπίτι τους για να μην τους «γδύσουν». Δεν μπορεί ο κόσμος να φοβάται μέρα μεσημέρι, την ώρα που όλη η αγορά είναι ανοιχτή. Και δεν μπορεί κάθε βράδυ να τρέμει το φυλλοκάρδι των ηλικιωμένων, για το τι θα τους ξημερώσει.

Εντάξει, οι λιγοστοί αστυνομικοί αδυνατούν να είναι πανταχού παρόντες σε έναν ολόκληρο νομό. Ωστόσο, αρνούμαι κατηγορηματικά να πιστέψω ότι τουλάχιστον δεν υποψιάζονται ποιοι βρίσκονται π.χ. πίσω από επιθέσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρα σχεδόν σε καθημερινή βάση στην ίδια περιοχή!  Κατά συνέπεια, ας κάνουν ό,τι μπορούν. Ας ζητήσουν ενισχύσεις ή τέλος πάντων ας πράξουν το αδύνατο, όπως κάνουν όλοι στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε. Αλλιώς να το πάρουμε απόφαση και να κάνουμε έναν έρανο για να προσλάβουμε σεκιούριτι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος