FOLLOW US: facebook twitter

Ελένη Κουκουβού: «Δυνατός στα δύσκολα ο Πανηλειακός»

Ημερομηνία: 23-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η γυναικεία ομάδα του Πανηλειακού έδωσε μεγάλη μάχη την περασμένη σεζόν για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια της Α΄ Εθνικής, με αντίπαλο την Αγία Παρασκευή, η οποία στέφτηκε αυτή τελικά πρωταθλήτρια στον 3ο Όμιλο της Β΄ Εθνικής. Μια από τις πρωταγωνίστριες στην εξαιρετική πορεία των ερυθρόλευκων ήταν η Ελένη Κουκουβού, που αν και αποτελεί παρελθόν από το σύλλογο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την περσινή της εμπειρία στον Πανηλειακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην σελίδα «Ματιές στο Γυναικείο Ποδόσφαιρο».

Πώς έζησες τις ποδοσφαιρικές στιγμές της χρονιά που τελείωσε, που, αν και δεν ήρθε η άνοδος, ήταν η καλύτερη της ομάδας;

«Όντως πραγματοποιήσαμε την καλύτερη σεζόν από το 2012 που δημιουργήθηκε η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Πανηλειακού. Προσωπικά ήταν ένα ταξίδι με ανάμεικτα συναισθήματα. Τα όμορφα στοιχεία ήταν ο ανταγωνισμός που υπήρχε σε κάθε αγώνα, η ανάδειξη αρκετών ταλαντούχων παικτριών μας και η πολύ καλή βαθμολογική συγκομιδή που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε στο πιο δύσκολο όμιλο που έχουμε συναντήσει έως τώρα. Το άσχημο ήταν ότι ενώ τα καταφέραμε τόσο καλά, πάντα μένει η πικρία πως δεν καταφέραμε να τερματίσουμε πρώτες. Το αποτέλεσμα ίσως δε πρέπει να είναι πάντα αυτοσκοπός μας, αλλά είναι κάτι που πρέπει να μας πεισμώνει».

Σε ποια σημεία πιστεύεις ότι κρίθηκε η άνοδος;

«Η άνοδος κρίθηκε ανάμεσα στον Πανηλειακό και την Αγία Παρασκευή. Κατά τη γνώμη μου ο Πανηλειακός διέθετε καλύτερες παίκτριες ατομικά κατά μεγάλο ποσοστό, αλλά η Αγία Παρασκευή είχε πιο συγκροτημένη αμάδα μέσα στο γήπεδο, πιο καλά δουλεμένη μέσα στα χρόνια με παίκτριες που γνωρίζονται καλά μεταξύ τους».

Ο 3ος όμιλος ήταν ο πιο αμφίρροπος σε αυτή τη κατηγορία;

«Ήταν ίσως ο πιο αμφίρροπος όμιλος και αυτό τον έκανε συναρπαστικό. Όλες οι ομάδες ήταν ικανές να κερδίσουν οποιαδήποτε. Δεν υπήρχε κάποια εύκολη αντίπαλη αμάδα και με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος κανείς δε μπορούσε να πει με ευκολία ποιος σύλλογος θα πρωταγωνιστήσει τελικά».

Υπήρχε ηθική στήριξη από τον κόσμο του Πύργου, αλλά και από τους τοπικούς φορείς;

«Πολλές φορές ο κόσμος στο γυναίκειο ποδόσφαιρο είναι λιγοστός και όταν κάνεις  πρωταθλητισμό και απαιτητικός. Παρ’ όλα αυτά στην πόλη μας όλοι γνώριζαν για τη γυναικεία αμάδα του Πανηλειακού και μας ενθάρρυναν αρκετές φορές να κερδίσουμε, στο δρόμο ή οπού μας έβλεπαν, πριν από κάθε αναμέτρηση. Αυτό μας έκανε να νιώθουμε όμορφα που εκπροσωπούμε την μεγάλη ομάδα του νομού μας. Επίσης είχαμε τη στήριξη του κ .Γιώργου Παπαδοπούλου που αποτέλεσε τον μεγάλο και μοναδικό χορηγό μας! Όποτε ήταν μια χρονιά που δεν διακατεχόταν από δυσκολίες σε θέματα παροχών για την ομάδα μας και τον ευχαριστούμε θερμά για την αμέριστη και τεράστια βοήθειά του».

Η άποψή σου για το ρόστερ της περσινής σεζόν;

«Το ρόστερ ήταν το καλύτερο που έχω συναντήσει σε ομάδα ειδικά Β’ Εθνικής. Νομίζω πως αν δεν ήταν μικρό σε αριθμό, θα μπορούσε να σταθεί και στην Α΄ Εθνική! Διαθέταμε παίκτριες όλων των ηλικιών από πολύ έμπειρες μέχρι 15χρονες αρκετά ταλαντούχες».

Ποιοι τωρινοί προσωπικοί στόχοι αποτελούν προτεραιότητα;
«Φέτος λόγω εργασίας θα βρίσκομαι στην Αθηνά μέχρι και τον Δεκέμβριο, οπότε θα αγωνιστώ σε κάποια ομάδα της Αττικής. Δε γνωρίζω ποιος θα είναι ο επόμενος ποδοσφαιρικός μου σταθμός, άλλα θα αποφασίσω το καλύτερο για τον εαυτό μου».

Κλείνοντας, τι συμβολίζει για σένα ο Πανηλειακός;

«Μπορεί να μη βρίσκομαι στον Πύργο τη νέα σεζόν, αλλά ο Πανηλειακός είναι η ομάδα του τόπου μου, φέρει τα χρώματα που αγαπώ και είναι συνδεδεμένος με αναμνήσεις, χάρες, λύπες και πολύ καλές φίλες! Γι’ αυτό θέλω πρώτα να ευχαριστήσω όλες μου τις συμπαίκτριες και τα 3 χρόνια που βρέθηκα στην ομάδα και να τους πω ότι η ομάδα αυτή πάντα ήταν τόσο δυνατή στα δύσκολα, γιατί πάντα ήταν ο χαρακτήρας και το πείσμα των παικτριών που την έκανε τόσο δυνατή! Από τη πιο μικρή έως τη πιο μεγάλη ηλικιακά. Τις ευχαριστώ όλες γιατί έμαθα πολλά από τις συμπαίκτριές μου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος