FOLLOW US: facebook twitter

Εκτάσεις ΟΣΔΕ εκτός δασικών χαρτών ζητά ο Κόκκαλης

Ημερομηνία: 16-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα, Πολιτική

kokkalis

Την εξαίρεση όλων των γεωργικών εκτάσεων -ιδίως αυτών που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων του ΟΠΕΚΕΠΕ- από την ανάρτηση και κύρωση των δασικών χαρτών, με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί στη Θεσσαλία και σε όλη την χώρα από τη σχετική διαδικασία, ζητά με δήλωσή του ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Κόκκαλης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κόκκαλης τόνισε στην δήλωσή του: «Η ανάρτηση και η κύρωση των δασικών χαρτών αποτελούσε υποχρέωση της χώρας μας.

Επί σαράντα (40) χρόνια ουδεμία προσπάθεια έγινε προκειμένου να αποσαφηνιστεί ποια έκταση είναι δασική ή μη.

Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες, με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, πλην όμως επειδή πολλά αγροτικά ακίνητα χαρακτηρίζονται και αναρτώνται ως δάση, παρ’ όλο που υφίστανται ατομικά εμπράγματα δικαιώματα, ζητώ από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να εξαιρεθούν όλες οι γεωργικές εκτάσεις και ιδίως αυτές που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα αναγνώρισης αγροτεμαχίων του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι οποίες έχουν επιλεγεί για τη χορήγηση των ενιαίων ενισχύσεων στο πλαίσιο διατάξεων της Κοινοτικής Νομοθεσίας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος