FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κτήμα Μερκούρη από το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πύργου!

Ημερομηνία: 09-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πύργου, επισκέφτηκαν το εκπληκτικό Κτήμα Μερκούρη στο Λεβεντοχώρι.

Στο κτήμα Μερκούρη καλλιεργείται από το 1870, αμπέλι και παράγεται ποιοτικό κρασί αρίστης ποιότητας, μια παράδοση 150 χρόνων περίπου. Οι μαθητές πληροφορήθηκαν σχετικά με τον τρόπο οινοποίησης, τις ποικιλίες, τις επιμέρους τεχνικές και το είδος των σταφυλιών.

Μαθητές και συνοδοί ξεναγήθηκαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του κτήματος Μερκούρη, το οινοποιείο, τις υπόγειες κάβες, το κτίριο της παλιάς ταβέρνας, το μικρό λαογραφικό μουσείο του οποίου τα εκθέματα πληροφορούν για την γεωργική ιστορία και τις δραστηριότητες του κτήματος, και το παρεκκλήσι που είναι χτισμένο στα χρόνια του μεσοπολέμου.

Περπάτησαν στα κατάφυτο από κυπαρίσσια, βελανιδιές, δάφνες, αιωνόβιες κουκουναριές και πλειάδα άλλων δέντρων και φυτών, περιβάλλον δίπλα από άλογα, παγόνια και άλλα οικόσιτα ζώα και εντυπωσιάστηκαν από την ομορφιά του παραδεισένιου τοπίου! Η περιήγηση έκλεισε ευχάριστα με μουσική, χορό και τραγούδι!

Στο θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον του Κτήματος Μερκούρη, οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες  Χρήστος και Βασίλης Κανελλακόπουλος ξενάγησαν και φιλοξένησαν με χαρά τους μαθητές και το προσωπικό του Σχολείου.

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και από τα όσα έμαθαν και από τα όσα είδαν στο Κτήμα και τα πρόσωπά τους έλαμψαν από χαρά…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος