FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 3ου Γυμνασίου Πύργου στην έκθεση της Βουλής των Ελλήνων

Ημερομηνία: 02-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

episkepsi-mathites-3gumnasio-ekthesi

«Ιωάννης Καποδίστριας- Η πορεία στο χρόνο»

 Οι μαθητές της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Πύργου στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας-η πορεία του στο χρόνο» την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Γ. Αγγελόπουλο, Β. Αλεξοπούλου, Γ. Ηλιόπουλο και Β. Αποστολίδη.

 Στην έκθεση παρουσιάζονται χειρόγραφα και έγγραφα, έντυπες εκδόσεις και έργα τέχνης. Μέσα από αυτά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της διπλωματικής και πολιτικής διαδρομής του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας από την εποχή της υπηρεσίας του στη ρωσική Αυλή μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων και την τραγική δολοφονία του το Σεπτέμβρη του 1831 στο Ναύπλιο.

 Οι περιγραφές ενισχύονται και από πλούσιο υλικό προερχόμενο από τη βιβλιοθήκη της Βουλής αλλά και από το αρχείο πολιτικών εγγράφων του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών. Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι σχέσεις του Καποδίστρια με τη Φιλική Εταιρεία, η απόσπασή του στη Γενεύη, η ρήξη του με το Ρώσο αυτοκράτορα, η ανάληψη του λειτουργήματος του Κυβερνήτη στην Ελλάδα, η συγκρότηση της αντικαποδιστριακής αντιπολίτευσης από Υδραίους, Μανιάτες αλλά και άλλους προκρίτους της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους υπαλλήλους για την ιστορία του κτηρίου, τα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται μ’ αυτόκαθώς και για τη λειτουργία της Βουλής και των αρμόδιων οργάνων της εισερχόμενοι στην αίθουσα της Ολομέλειας.

«Η αίθουσα αυτή αποτελεί την καρδιά της Βουλής και του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Αναμφίβολα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας επιβλητικός χώρος, μέσα στον οποίο λαμβάνονται κρίσιμες αποφάσεις τόσο για το μέλλον μας, όσο και της χώρας μας για την παρουσία της στην Ευρώπη και τον κόσμο» δήλωσαν οι μαθήτριες Α. Λιαροπούλου και Μ. Πετροπούλου. Και οι μαθήτριες Μ. Σιδηροκαστρίτη και Μ. Τσίγκρηλα πρόσθεσαν «μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και μας κέντρισε το ενδιαφέρον η έκθεση για τον πολιτικό βίο του Ι. Καποδίστρια όπως και η εμπειρία να καθίσουμε για λίγο στις θέσεις των βουλευτών και το ότι αποκτήσαμε πολύτιμες γνώσεις για την ιστορία της Δημοκρατίας»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος