FOLLOW US: facebook twitter

Εκκλησία και 28η Οκτωβρίου: Εξαιρετική εκδήλωση στο συνεδριακό της ΠΕ Ηλείας

Ημερομηνία: 31-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με κεντρικό ομιλητή τον Ταξίαρχο ε.α. Κωνσταντίνο Γ. Ροδόπουλο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο συνεδριακό κέντρο της Π.Ε. Ηλείας εορταστική εκδήλωση για την Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου και την 77η Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ήταν μια εκδήλωση που διοργανώθηκε με τις ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με την συνεργασία του Περιφερειακού τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πύργου Πύργου, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Ηλείας και τον Σύνδεσμο Οπλιτών Ηλείας.

Καλωσορίζοντας τον κεντρικό ομιλητή, τους επίσημους προσκεκλημένους και το κοινό ο π. Νικόλαος Κατσηδήμας τόνισε πως «… εάν η κάθε εορτή είναι ένας σταθμός στη ζωή κάθε ανθρώπου, οι εθνικές εορτές και οι εθνικές επέτειοι είναι σταθμοί στην ιστορία του έθνους. Γιατί είναι οι πιο λαμπρές σελίδες και οι πιο φωτεινοί σηματοδότες στην πορεία τους έθνους μας προς το μέλλον. Είναι καθήκον και ιερή υποχρέωση ως Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί να τιμούμε αυτές τις εορτές και επετείους.

Αποτελεί απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες προγόνους μας. Άλλωστε κάθε λαός γράφει την ιστορία του και εορτάζει τα θαυμαστά γεγονότα αυτής. Ο εορτασμός κάθε Εθνικής Επετείου επίσης καλλιεργεί τα ιδανικά και τις αξίες των Ελλήνων, αλλά και κάθε λαού και χωρίς να γίνεται Εθνοκεντρικός, προάγει στο σήμερα την Ελευθερία ως στάση και κίνηση ζωής σε όλη την ανθρωπότητα…» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο Ταξίαρχος ε.α. Κωνσταντίνος Γ. Ροδόπουλος στην ομιλία του είχε ως θέμα «η Ελλάδα!  παντ’ Ανάσταση μέσα από το κρύο χώμα», μια ενδιαφέρουσα ομιλία που αποτέλεσε μία αναφορά από την αναζήτηση, τον εντοπισμό και την ανακομιδή των οστών Ελλήνων Στρατιωτών που έπεσαν μαχόμενοι στα χιονισμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου το 1940. Κατά την διάρκεια της ομιλίας προβλήθηκε και σχετικό βίντεο από το προσωπικό αρχείο του κ. Ροδόπουλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος