FOLLOW US: facebook twitter

Εκδηλώσεις τέχνης και Πολιτισμού το τελευταίο διήμερο στην 82η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

Ημερομηνία: 17-09-2016 | Συντάκτης:

ippiki-andravida-xoros

Σήμερα η παρέλαση των αλόγων

Με την σημερινή μεγάλη Ιππική παρέλαση και την επίσημη έναρξη, κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο οι τετραήμερες εκδηλώσεις της 82ης Ιππικής Έκθεσης Ανδραβίδας που επιφυλάσσει πλούσιο θέαμα για όλον τον κόσμο που αγαπούν το άλογο. Την Ιππική έκθεση διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Ανδραβίδας, το Ν.Π.Δ.Δ Αθλητισμού, Πολιτισμού& Περιβάλλοντος του Δήμου, τον Ιππικό Σύλλογο «ΟΙ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ», και τον Όμιλο Φιλίππων «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας-Π.Ε Ηλείας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη με μια έκθεση ζωγραφικής και χθες πραγματοποιήθηκε η  μεγάλη Ιππική πορεία με αφετηρία την Ανδραβίδα, ενώ το απόγευμα ακολούθησαν οι εορταστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις για την Αγία Σοφία η βραδιά τέχνης και Πολιτισμού από τον Σύλλογο Η ΕΣΤΙΑ Ανδραβίδας.

ippiki-andravida-music2

Σήμερα λοιπόν στις 10.30 το πρωί πραγματοποιείται η  εξέταση των ίππων από την Ελλανόδικο επιτροπή που θα ολοκληρωθεί στις 2 το μεσημέρι. Ο χώρος διεξαγωγής της είναι το Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 7 το απόγευμα με μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο Ιππικό Κέντρο Ανδραβίδας με την συμμετοχή πλήθος φίλιππων και την παρουσίαση καλλιτεχνικών και ακροβατικών ασκήσεων με άλογα και Ιππείς.
Η εκδήλωση υλοποιείται υπό την αιγίδα του Ομίλου Φίλιππων ”ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” και του Ιππικού Συλλόγου Ανδραβίδας ” ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ΄΄.
Παρουσίαση: κ. Θεόδωρος Καμπέρος.

ippiki-andravida-music1

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ  και στις 10.30 θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με  πενταμελή ορχήστρα υπό την επιμέλεια του κ. Βασ. Πάτσιου. Συμμετέχει Ηλείος τραγουδιστής Θάνος Ολύμπιος. Χώρος διεξαγωγής Πλατεία Αγ. Σοφίας Ανδραβίδας)
Να σημειώσουμε ότι το Σάββατο ανήμερα του Εορτασμού της Αγ. Σοφίας, ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ του μνημείου θα είναι ανοιχτός από τις 8:00 έως τις 16:00 υπό την αιγίδα της Αρχαιολογίας και μάλιστα θα υπάρχει και ξενάγηση.

ippiki-andravida-zografiki

Το πρόγραμμα για την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:
10:30 Ομιλία- Αφιέρωμα στον εκλιπόντα Φρέντυ Σερπιέρη πρώην Πρόεδρο της Ελλανοδίκου επιτροπής της Ιππικής Έκθεσης και μεγάλο ευεργέτη αυτής.
Ομιλητής Νυν Πρόεδρος της Ελλανοδίκου επιτροπής κ. Ιωάννης Μενεγάτος ομότιμος καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
11:00 Βράβευση από την Ελλανόδικο Επιτροπή των Συμμετεχόντων στην 82η Ιππική Έκθεση – απονομή επάθλων κ’ μεταλλίων.
Απονομή Τιμητικών Πλακετών
Επίδειξη βραβευθέντων
13.00 Πέρας Ιππικής Έκθεσης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος