FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση τιμής από το ΚΚΕ στην Αμαλιάδα: 66 χρόνια μετά ο Μπελογιάννης ζει

Ημερομηνία: 23-04-2018 | Συντάκτης:

Με μια σειρά δράσεων τίμησε το ΚΚΕ Ηλείας τη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη, 66 χρόνια μετά το θάνατό του. Στην Αμαλιάδα το απόγευμα του Σαββάτου, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης. Αρχικά για να ξεναγηθούν στο μουσείο του Νίκου Μπελογιάννη και έπειτα να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο που υπάρχει στην ομώνυμη πλατεία. Κεντρικός ομιλητής, της εκδήλωσης ήταν ο Βίκτωρας Θωμόπουλος μέλος της Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων σημείωσε τα εξής: «Φέτος όπως και κάθε χρόνο ως τώρα, το ΚΚΕ έκανε μια ολόκληρη σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει τον κομμουνιστή ήρωα Μπελογιάννη. Από ένα καπρίτσιο του ημερολογίου έτυχε εδώ στην Αμαλιάδα να μαζευόμαστε σήμερα 21 Απρίλη. Πόσο μεγάλη αντίφαση σήμερα, στην επέτειο του πραξικοπήματος που έφερε την Χούντα στην χώρα μας να ερχόμαστε να τιμήσουμε το Νίκο Μπελογιάνη. Τον Νίκο που ήταν και είναι κόκκινο πανί για κάθε νοσταλγό της Χούντας. Το σύντροφο που με τη ζωή και το θάνατό του ενσάρκωσε όλα αυτά που φοβάται και μισεί η αστική τάξη της χώρας μας και το πολιτικό της προσωπικό, είτε με φασιστικό είτε με δημοκρατικό πρόσωπο.

Πόσο μένος να ξυπνά η σημερινή μας συγκέντρωση στους κάθε λογής κήρυκες της υποταγής; Σε αυτούς που μας μιλάνε στην γλώσσα του δήθεν ρεαλισμού για την αιωνιότητα του καπιταλισμού, τους μονόδρομους της δικιάς τους ανάπτυξης, τις θυσίες που πρέπει να κάνουμε για να σωθεί το σύγχρονο κράτος και η εξουσία των μονοπωλίων. Ας αφρίζουν λοιπόν οι εχθροί του μέλλοντος. Του μέλλοντος που θα έρθει θέλουν δεν θέλουν. Ας αραδιάζουν τα αντικομμουνιστικά τους κείμενα για το ΚΚΕ, τον Μπελογιάννη, όλους τους ήρωες του κινήματος μας…». Σε ένα άλλο σημείο συνέχισε λέγοντας πως «… εδώ στην Αμαλιάδα έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τις αρετές του συντρόφου μας Νίκου Μπελογιάννη. Μια από αυτές ήταν η επιστημονική ανάλυση της πραγματικότητας ακόμα και στις πιο δύσκολες ώρες, μέσα στις φυλακές, μέσα στις μεγαλύτερες αντιξοότητες. Από αυτόν κι εμείς διδασκόμαστε και στις σημερινές συνθήκες με τέτοιον τρόπο, απαλλαγμένοι από το δέος που γεννά η άγνοια, πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, τις πολιτικές εξελίξεις, τον ρόλο που καλούμαστε να παίξουμε»…

Στη συνέχεια το συγκεντρωμένο πλήθος πραγματοποίησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος