FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση παρουσίασης του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας με στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών

Ημερομηνία: 20-06-2018 | Συντάκτης:

Η στρατηγική, οι δράσεις και το έργο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας  παρουσιάστηκαν, τη Δευτέρα , σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από την δημοτική αρχή, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε ομιλία από τα μέλη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Πύργου με θέμα την  «Έμφυλη Βία».

Ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος  κ. Πέτρος  Γιαννακόπουλος κατά τον χαιρετισμό του   αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος  τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής σε τοπικό επίπεδο, έχοντας αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα κοινωνικών υπηρεσιών και προγραμμάτων που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας, στη στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων και στην ενίσχυση του εθελοντισμού, με επίκεντρο τον τελευταίο χρόνο το  Κέντρο Κοινότητας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ.  Αθανάσιος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι οποίοι επισήμαναν την αναγκαιότητα λειτουργιάς των Κέντρων Κοινότητας, ιδιαιτέρως σε αυτήν την δύσκολη χρονικά συγκυρία της παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Τα στελέχη του Κέντρου κ.κ.  Ελένη Πρίνου και Πολυξένη Αναστοπούλου  παρουσίασαν αναλυτικά το σκοπό, τον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της νέας δομής, με εκτενή αναφορά στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης , στα προνοιακά επιδόματα, στη συγκέντρωση και διανομή βασικών αγαθών καθώς και στην υλοποίηση εκδηλώσεων και δράσεων με επιμορφωτικό, επικοινωνιακό και κοινωνικό περιεχόμενο και στην προώθηση της απασχόλησης.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσαν «το Κέντρο Κοινότητας -το οποίο ξεκίνησε να παρέχει τις υπηρεσίες του στις 10-04-2017 αποτελεί μία κοινωνική δομή  με αποστολή την εξατομικευμένη παροχή υπηρεσιών υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των πολιτών στις αρμόδιες υπηρεσίες, και παράλληλα την πολυεπίπεδη ψυχοκοινωνική υποστήριξή τους, με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου».

Οι ωφελούμενοι του Κέντρου ανέρχονται έως σήμερα σε  332 άτομα, ενώ οι συνολικές επισκέψεις ωφελούμενων στη δομή για να λάβουν τις υπηρεσίες αυτού ανέρχονται σε 1002.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τα μέλη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Πύργου κ.κ. Παναγιώτης  Γεωργακόπουλος ψυχολόγος, Θεόδωρος Γιαννόπουλος κοινωνιολόγος και  Χρήστος Τουμπέκης κοινωνικός λειτουργός ανέλυσαν το επίκαιρο  θέμα της «Έμφυλης Βίας» μέσα από μία διεξοδική και ενδιαφέρουσα  παρουσίαση  που διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος