FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση και δράσεις χθες υπέρ του αντιρευματικού αγώνα «Περπάτημα ζωής και ελπίδας» στον Πύργο

Ημερομηνία: 19-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

eleana1

«Περπάτημα Ζωής και Ελπίδας» ήταν ο τίτλος της συμβολικής δράσης που διοργάνωσε την Κυριακή στον Πύργο το παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα(ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.).

Στη δράση συμμετείχαν περίπου 20 άτομα μέλη και φίλοι του παραρτήματος ΕΛΕΑΝΑ Ηλείας που περπάτησαν συμβολικά επί της οδων 28ης Οκτωβρίου, Κανδηλιέρη, Μανωλοπούλου, Γρηγορίου Ε ` και τερμάτισαν στην πλατεία Δικαστηρίων στον Πύργο. Εκεί οι συμμετέχοντες ήπιαν τον καφέ τους και συζήτησαν για τις επόμενες δράσεις του συλλόγου. Επόμενη δράση το ΣΚ 8/9 Οκτωβρίου με δράση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

eleana2

«Σκοπός της δράσης που διοργανώσαμε είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα υγείας και πρόληψης. Το περπάτημα αποτελεί μια απλή καθημερινή δραστηριότητα που μπορεί να γίνει από τον καθένα μας. Ακόμα περισσότερο για τους ρευματοπαθείς που συμμετείχαν και είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με ενδιαφέροντα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να αντιληφθούν τα οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει ένας απλός περίπατος. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους υποστηρικτές μας που πρόσφεραν νερό (Χριστοπούλου Αναστασία – Εμπόριο Οικιακών Ειδών, Λαστεικα)” τόνισε η πρόεδρος του παραρτήματος Μαρία Πλάγου.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α.) είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός, οργανισμός αναγνωρισμένος από το κράτος.Ιδρύθηκε το 1978 στην Αθήνα. Μελη της ΕΛ. Ε. ΑΝ. Α. είναι κυρίως άτομα που πάσχουν από Αρθρίτιδα / Ρευματισμό, Ρευματολόγοι και άτομα που ενδιαφέρονται να συμπαρασταθούν σε αυτούς που πάσχουν από Αρθρίτιδα / Ρευματισμό. Όλα τα μέλη εργάζονται εθελοντικά.

eleana3

Στόχοι της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. είναι μεταξύ άλλων η ενημέρωση του ελληνικού πληθυσμού σχετικά με τη σοβαρότητα και τις διαστάσεις της αρθρίτιδας-ρευματισμού. Οι διαστάσεις των φλεγμονωδών νοσημάτων των αρθρώσεων καλύπτουν όλους τους τομείς της ζωής (προσωπικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και επαγγελματικούς).  Γι αυτό και απαιτείται η  παροχή της κατάλληλης υποστήριξης στους ρευματοπαθείς ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και να μειώσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της ρευματοπάθειας στην καθημερινή ζωή, στην εργασία και στη ψυχαγωγία.  Η οργάνωση του αντιρρευματικού αγώνα, σε συνεργασία με κρατικούς φορείς υγείας και μέλη της ελληνικής κοινωνίας, προάγοντας κάθε μέτρο που συμβάλλει στην ενημέρωση, στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη θεραπεία και στην αποκατάσταση των ρευματοπαθών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος