FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση ιστορικής μνήμης και Πολιτισμού

Ημερομηνία: 15-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

velestinlis

Στις 25 Μαρτίου στο διοικητήριο από τέσσερις φορείς της Ηλείας με θέμα το θεατρικό έργο του Ρήγα Φεραίου ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Την 25 Μαρτίου 2017 και ώρα 19:30, ως τιμητικό προοίμιο για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής επανάστασης του 1821, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση Ιστορικής Μνήμης και Πολιτισμού με θέμα το προεπαναστατικό (1797) θεατρικό έργο του Ρήγα Βελεστινλή ή Φεραίου ‘’ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ’’.

Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού η ΠΕ Ηλείας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηλείας, το Επιμελητήριο Ηλείας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Το έργο βασίζεται στο ομώνυμο δράμα του Pietro Metastasio και γράφτηκε από τον Ρήγα για να συνδεθεί η επικείμενη Εθνεγερσία των Ελλήνων με την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, την Γαλλική Επανάσταση και τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό.

Η σκηνή του δράματος τιμά ιδιαίτερα τον τόπο των Ηλείων καθότι συμφώνα με την Μεγάλη Χάρτα του Ρήγα εξελίσσεται μεταξύ Ολυμπίας και Ήλιδος, προς τις όχθες του ποταμού Αλφειού και πλησίον της σημερινής πόλης του Πύργου.

Για το εν λόγω θεατρικό έργο θα μιλήσει ο Κώστας Γεωργουσόπουλος καθηγητής Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ευχαριστούμε ομόθυμα τον φίλο καθηγητή Τάκη Γ. Σπυρόπουλο για την καθοριστική συμβολή του στην επιλογή του θέματος της ανωτέρω εκδήλωσης καθώς και για την πραγματοποίηση της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος