FOLLOW US: facebook twitter

«Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο Νιοχώρι από τους μαθητές του χωριού στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου “Το Μυρτουντιο”

Ημερομηνία: 06-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την «ΕΙΡΗΝΗ» του Αριστοφάνη, μια ερασιτεχνική θεατρική παράσταση από τους μαθητές της Τ.Κ Νεοχωρίου, απόλαυσαν την Τρίτη το βράδυ κάτοικοι του χωριού και των γύρω περιοχών, στην πλατεία Νεοχωρίου. Μια υπέροχη προσπάθεια από τα παιδιά που κάτω από τις οδηγίες των καθηγητριών τους που τους δίδαξαν τους ρόλους, παρουσίασαν ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών που εντυπωσίασε τον κόσμο.

Στην παράσταση έπαιξαν οι μαθητές Μαρσέλα & Κατερίνα Ντόμπρα, Νικολέτα, Μαρία & Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου, Αστρινιά Ψυχογιού, Γεωργία & Διονύσης Κατσαρός, Βασιλική Ηλιοπούλου, Αλέξης Ρεσούλης και Ζανούν Ντεμπρόζι.  Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όπως και στις κυρίες Άννα Καρρά και Κατερίνα Ανδρέου. Η Ειρήνη του Αριστοφάνη, παίχτηκε για πρώτη φορά το 421 πχ στα Μεγάλα Διονύσια και κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Το θέμα του έργου είναι ενάντια στον Πελοποννησιακό πόλεμο που μάστιζε τις ελληνικές πόλεις και θεωρείται ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.

Η παράσταση των παιδιών δόθηκε στο πλαίσιο των τετραήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε από τις 2 έως και 5 Ιουλίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου ” ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ “, για την πανήγυρη Αγίου Αθανασίου εν Άθω και περιελάμβανε ακόμα παράσταση καραγκιόζη, χορευτικά από το χορευτικό του Νεοχωρίου και τα γύρω χωριά του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες το βράδυ  με την παραδοσιακή ορχήστρα «Μουσικά Ταξίδια» , στην πλατεία Νεοχωρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος