FOLLOW US: facebook twitter

Εικαστική έκθεση “Ηλειακά”: Συνάντηση 19 εικαστικών με αφετηρία την Ηλεία

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Οι εικαστικοί Ανδρέας Γαβριλιάδας και  Γιάννης Αδαμάκος μαζί με την Μαρία Γουβιά 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εικαστική έκθεση του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων ΗΛΕΙΑΚΑ στην Αθήνα

Δεκαεννέα ζωγράφοι, γλύπτες και φωτογράφοι με αφετηρία και θεματικό  ιστό τον κοινό γενέθλιο τόπο τους, την Ηλεία, συναντήθηκαν  με τη φροντίδα του ιστορικού Συνδέσμου των Εν Αθήναις Πυργίων στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο στην Αθήνα, καταθέτοντας τη συναισθηματική, την πνευματική, την οπτική και την απτική τους μνήμη από τη γη της Ηλείας, συμμετέχοντας στην μεγάλη εικαστική έκθεση ΗΛΕΙΑΚΑ.

Ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος με την πρόεδρο του συλλόγου των Εν Αθήναις Πυργίων  Εβίτα Κανέλλου-Δουφεξή στην εικαστική έκθεση Ηλείων καλλιτεχνών”ΗΛΕΙΑΚΑ”

 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 3 Οκτώβρη και παρέμεινε ανοιχτή ως τις 7 Σεπτέμβρη, με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπου το πρωί του Σαββάτου στο υπέροχο μπαλκόνι του Ελληνογαλλικού συνδέσμου στην πλατεία Κολωνακίου γιορτάστηκε με ένα ποτήρι κρασί, το κλείσιμο της έκθεσης με μια ωραία σύναξη φιλότεχνων, κριτικών τέχνης και Ηλείων δημιουργών και εικαστικών.

Δύο μεγάλοι Ηλείοι εικαστικοί, ο Γιάννης Αδαμάκος και ο Δημοσθένης Δαβέτας στα εγκαίνια της έκθεσης

 

Οι σύγχρονοι Ηλείοι καλλιτέχνες, καταξιωμένοι και αναγνωρισμένοι στην παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα που συμμετείχαν στην έκθεση με αντιπροσωπευτικά έργα του – πολλοί εξ αυτών παρευρέθηκαν και στην εικαστική σύναξη του Σαββάτου ήταν οι Γιάννης Αδαμάκος, Ανδρέας Γαβριλιάδης, Δημοσθένης Δαββέτας, Θανάσης Εξαρχόπουλος, Πάνος Εξαρχόπουλος, Εβίτα Κανέλλου, Νίκος Κασκούρας, Αγγέλικα Κοροβέση, Δημήτρης Κοροβέσης, Κατερίνα Κυπριώτη, Πένυ Κωνσταντίνου, Απόστολος Λάβδας, Δανιήλ Παναγόπουλος, Χάρης Παπαδημητρακόπουλος, Σοφία Πετροπούλου, Δημήτρης Σιδηροκαστρίτης, Τάκης Σινόπουλος, Όλγα Στεφάτου και ο  Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.

Το μέλος του Δ.Σ των Εν Αθήναις Πυργίων Μαρία Βλαχαντώνη με τα ΗΛΕΙΑΚΑ ανά χείρας

 

Εκεί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το φιλότεχνο κοινό αλλά και πολλούς Ηλείους της Αθήνας αλλά και εκείνους που ήρθαν από τον Πύργο για να δουν την έκθεση και να θαυμάσουν τα έργα τους. Σκοπός της διοργάνωσης της έκθεσης ΗΛΕΙΑΚΑ από τον Σύνδεσμο των εξ Αθήναις Πυργίων, ήταν να ενημερωθεί το κοινό, πως η Ηλεία συνεχίζει την πολιτιστική κληρονομιά που παρέλαβε και με ευθύνη κουβαλάει.

Η ζωγράφος Πένυ Κωνσταντίνου ποζάρει με το έργο της στην έκθεση ΗΛΕΙΑΚΑ

 

Όπως τόνισε και η πρόεδρος του Συνδέσμου Εβίτα Κανέλλου «Αυτή την κληρονομιά οφείλουμε να την διατηρούμε ανέπαφη και να συνεχίζουμε να δημιουργούμε πολιτισμό ασταμάτητα, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας. Η προσπάθεια του Συνδέσμου των εν Αθήναις Πυργίων θα συνεχιστεί με σκοπό να αναδείξει την πνευματική ζωή της Ηλείας και τους ανθρώπους της, οι οποίοι δεν έχουν σταματήσει να παράγουν Τέχνη, Θέατρο, Ποίηση, Λογοτεχνία, Φιλοσοφία». Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η Ίρις Κρητικού και την διοργάνωση η Kourd Gallery.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος