FOLLOW US: facebook twitter

Ειδικό Γυμνάσιο Πύργου: Προσωρινή μετεστέγαση στις λυόμενες αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 09-10-2016 | Συντάκτης:

eidiko_gimnasio1

Ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ Πύργου για το Ειδικό Γυμνάσιο που παραμένει στον Πύργου

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ Πύργου που συνεδρίασε κατεπειγόντως το βράδυ της Παρασκευής με θέμα την  μεταφορά του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου, μετεστεγάζεται για την φετινή μόνο χρονιά στις λυόμενες αίθουσες του 1ου Γυμνασίου. Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, του ΕΕΕΕΚ Πύργου, η Δ/ντρια και υποδ/ντρια του σχολείου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, και ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «ΗΛΙΣ», ενώ παρών ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να γνωμοδοτήσει κατόπιν του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την στέγασή του, καθώς και την τοποθέτηση όλων των φορέων, ποια είναι τη δεδομένη στιγμή η καταλληλότερη λύση.

ds-pyrgos-10-2016

Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ στηρίχθηκε πάνω στην εισήγηση του Αντώνη Καράμπελα, όπου πρότεινε:

– Την μετεστέγασή του για την φετινή χρονιά στις λυόμενες αίθουσες του 1ου Γυμνασίου ως προσωρινή και άμεση λύση

– Την εξεύρεση χώρου μεσοπρόθεσμα, για τα επόμενα 2-3 χρόνια σε κάποιο σχολικό κτίριο του δήμου Πύργου και

– Την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για να ξεκινήσουν άμεσα ενέργειες για να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του συνόλου των ειδικών σχολείων που θα στεγαστούν σε ένα κτίριο.

Συμπληρωματικά ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννης Αργυρόπουλος ζήτησε να καταρτιστεί από τον δήμο Πύργου μια μελέτη για την στέγαση του Ειδικού Σχολείου έτσι ώστε να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή για να διεκδικήσουν την ανέγερση νέας σύγχρονης σχολικής μονάδας.

Η συνεδρίαση κινήθηκε σε συναινετικό κλίμα, με απώτερο σκοπό να βρεθεί λύση. Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης στην τοποθέτησή του επισήμανε ότι τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μεταφερθεί στο νέο χώρο ως τα Χριστούγεννα ενώ ο δήμαρχος Πύργου από την πλευρά του έριξε το «μπαλάκι» στο Υπουργείο Παιδείας τονίζοντας ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν δικαιοδοσία στην μεταφορά των σχολείων. Θυμίζουμε ότι Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Β. Δημητρέλλος είχε σταθεί στην αναγκαιότητα προσωρινής μετεστέγασης του σχολείου στο δήμο Ήλιδας, κάτι το οποίο δεν έγινε αποδεκτό στην συνεδρίαση του Δ.Σ και τονίστηκε ότι το Ειδικό Γυμνάσιο πρέπει και θα μείνει στον Πύργο. Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν οι φορείς της εκπαίδευσης και οι Δ/ντριες του σχολείου. Η δημοτική αρχή πάντως δεσμεύτηκε από την πλευρά της να βρεθεί μόνιμη λύση στην στέγαση του Ειδικού σχολείου σε χώρο του δήμου Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος