FOLLOW US: facebook twitter

Εγκρίθηκε η σκοπιμότητα για τη Μονάδα Άνοιας στην Κρέστενα

Ημερομηνία: 15-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Υγεία
Χρηματοδοτείται με 600χιλ. ευρώ από Δημόσιες Επενδύσεις με απόφαση Πολάκη

Σε νέα εποχή, περνά το Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Κρεστένων καθώς εγκρίθηκε με απόφαση του αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, η σκοπιμότητα για την Ίδρυση Μονάδας Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και πηγή χρηματοδότησης το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με την απόφαση αυτή, εντάσσεται και επίσημα πλέον στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας το συγκεκριμένο έργο, που αποτελούσε πρόταση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας η οποία υποστηρίχθηκε από το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας Κρεστένων και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Η Μονάδα, θα λειτουργεί συμπληρωματικά με το Κέντρο Υγείας Κρεστένων χωρίς να αλλοιώνει ή να αποδυναμώνει την υπάρχουσα λειτουργία του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη δομή προσανατολισμένη σε ασθενείς με άνοια, δεν υπάρχει εντός των ορίων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Ήπειρος, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο).

«Είμαστε ακόμα στην αρχή μιας διαδρομής που θα μας οδηγήσει σ’ αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο. Να ζωντανέψουμε δηλαδή ένα ιστορικό κτίριο με μια χρήση συμβατή με το σύγχρονο επιδημιολογικό πρότυπο χωρίς να ακυρώνουμε ή να περιορίζουμε την υπάρχουσα λειτουργία» δήλωσε ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος αναφερόμενος στην έγκριση σκοπιμότητας του έργου και πρόσθεσε πως το επόμενο βήμα θα είναι η εκπόνηση μελέτης που θα προσδιορίσει με ακρίβεια τις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο κτίριο, τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. «Μας δίνεται η ευκαιρία η Ηλεία, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Δυτική πλευρά της χώρας να αποκτήσει μια σύγχρονη δομή ψυχογηριατρικής φροντίδας και δε θα την αφήσουμε να χαθεί. Είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Ανδρίτσαινας Κρεστένων κ. Μπαλιούκο για τη θετική του προσέγγιση  και τους μηχανικούς του Δήμου για την καθοριστική συμβολή τους στη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της πρότασης που έχει κατατεθεί, η μονάδα θα είναι προσανατολισμένη σε ασθενείς με άνοια και στο υπάρχον κτίριο του Νοσοκομείου Κ.Υ. Κρεστένων θα μπορούν να φιλοξενούνται σύμφωνα με την τεχνική έκθεση που έχουν συντάξει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, έως και 23 άτομα.

Φάκελος για Ακτινολογικό

Ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε και στη σημερινή λειτουργία του ΓΝ-ΚΥ Κρεστένων τονίζοντας ότι ήδη έχει κατατεθεί «φάκελος» για την αδειοδότηση του Ακτινολογικού Εργαστηρίου με σκοπό την επαναλειτουργία του ενώ σημείωσε ότι μόλις καταστεί δυνατή θα προγραμματίσουν την τακτική επίσκεψη Ορθοπεδικού.

«Αυτή τη στιγμή το ΓΝ-ΚΥ Κρεστένων επισκέπτεται Παιδίατρος (μία φορά την εβδομάδα)   και Οφθαλμίατρος (κάθε 15 ημέρες). Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου σε χώρο λειτουργικά επαρκή που γειτνιάζει με τα εξωτερικά ιατρεία και το χώρο των επειγόντων περιστατικών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος