FOLLOW US: facebook twitter

Εγκαίνια για το Δημόσιο ΙΕΚ Λεχαινών το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας

Ημερομηνία: 26-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Εκπαίδευση, Νέα

Σάρκα και οστά έλαβε και επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας, το Δημόσιο ΙΕΚ Λεχαινών. Την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους, ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ηλείας κκ. Γερμανός, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη.

Στο χώρο του Λυκείου Λεχαινών, στεγάζεται το Δημόσιο ΙΕΚ της πόλης που αποτελεί παράρτημα του Δημόσιου ΙΕΚ Αμαλιάδας, τελέστηκε ο αγιασμός

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αρβανιτάκης, ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

Ο κ. Μπαξεβανάκης κατά τον χαιρετισμό του, έκανε λόγο για τα μακροπρόθεσμα οφέλη που αποδίδει η Παιδεία, για τα οποία παρά τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν γίνει περικοπές στα Κονδύλια σε ότι αφορά στην Παιδεία αλλά και στην Υγεία.

Ο κ. Μπαλαούρας στη συνέχεια αναφέρθηκε στους νέους ορίζοντες που πρόκειται να ανοίξει το ΙΕΚ Λεχαινών αλλά και στον αγώνα που έδωσε προκειμένου να δημιουργηθεί το ΙΕΚ αφού ήταν δική του πρόταση, ενώ παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν ΙΕΚ στην Βάρδα και την Ανδραβίδα στο μέλλον.

Στις νέες ευκαιρίες που δίνει στους νέους η δημιουργία του ΙΕΚ στάθηκε στην ομιλία του ο κ. Κατσιφάρας, αφού όπως συμπλήρωσε τους δίνετε η δυνατότητα να σπουδάσουν ειδικότητες που έχουν άμεση σχέση με την οικονομία της περιοχής, με αποτέλεσμα, ύστερα από την αποφοίτησή τους να μπορούν να απορροφηθούν από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Μοράντ στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε και δημοσίως τον κ. Μπαλαούρα για την συμβολή του στη δημιουργία του ΙΕΚ, ευχήθηκε στους σπουδαστές αλλά και στο εκπαιδευτικό προσωπικό καλή πρόοδο.

Τα τμήματα που θα λειτουργούν στο ΙΕΚ Λεχαινών είναι τα εξής:

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και Τεχνικός Συντήρησης Γεωργικών Μηχανημάτων.

Πρόκειται για δυο ειδικότητες οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό αλλά και την αγροτική ζωή, δυο στοιχεία άρρηκτα δεμένα με την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος