FOLLOW US: facebook twitter

Είμαστε όλοι Ήλειοι! (Περί Ηλείων και γελοίων)

Ημερομηνία: 04-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Την εποχή που ο αείμνηστος Θανάσης Κανελλόπουλος ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχε παραβρεθεί σε μία εκδήλωση στο Αγρίνιο. Εκεί, κάποιος φαιδρός τύπος με καταγωγή από την περιοχή μας, του είχε συστηθεί ως εξής: «Κύριε αντιπρόεδρε, είμαι Ήλειος!».

Τότε, η οξεία απάντηση του βετεράνου πολιτικού ήρθε μέσω μιας ερώτησης που έμελλε να εγγραφεί στα χρονικά της εντόπιας ανεκδοτολογίας: «Και γιατί λες ρε ότι είσαι Ήλειος και όχι Ηλείος, εκτός αν είσαι και γελοίος;».

Νομίζω πως μετά το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο στην Πάτρα, όπου αποφασίστηκε οριστικά και αμετάκλητα ότι το σλόγκαν της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον τουρισμό θα είναι το «West Greece», τίθεται ξανά για όλους όσους κατοικοεδρεύουν στα όρια του νομού, εκείνο το αλησμόνητο ερώτημα: Είμαστε Ηλείοι ή απλώς γελοίοι;

Μάλλον το δεύτερο, αλλά σε περίπτωση που διατηρεί κανείς ακόμη αμφιβολίες επ’ αυτού, τότε θα του πω ότι (αυτο)διοικητικά  τουλάχιστον είμαστε άφωνοι και άβουλοι. Εδώ κυρίες και κύριοι δεν χωρούν αμφιβολίες για τον απλούστατο λόγο ότι στο εν λόγω συμβούλιο οι αιρετοί  του νομού, μηδενός εξαιρεμένου, δεν έβγαλαν κιχ.

Κατά συνέπεια όταν αυτοί οι οποίοι μας εκπροσωπούν στο θεσμικό όργανο είναι άφωνοι και άβουλοι, τότε ολόκληρος ο νομός εμφανίζεται άφωνος και άβουλος, γεγονός αναντίστοιχο με την πραγματικότητα αφού η Ηλεία, αν και δεν έχει απ’ ότι φαίνεται τοπική αυτοδιοίκηση, εξακολουθεί να διαθέτει καί φρόνηση, καί φωνή, καί βούληση.

Διαθέτει επίσης μνήμη και θυμάται πολύ καλά ότι είχαν ξεσηκωθεί και οι αρχαίες πέτρες με τον πρότερο χρησμό του μαντείου των Αχαιών και το «Go West». Μετά από τόσο καιρό, το μόνο που άλλαξε ο Μανωλιός (ο οποίος παρεμπιπτόντως θα πρέπει να είναι Πατρινός) είναι τα ρούχα του, αφού ένα εντελώς ακατάλληλο σλόγκαν αντικαταστάθηκε από ένα άλλο.

Να τους χαιρόμαστε λοιπόν τέτοιοι που είναι και να χαιρόμαστε και την γελοιότητά μας σε όλο της το μεγαλείο, διότι τέτοιες επιλογές χαρακτηρίζουν ειδικά και όχι αόριστα. Μετά από αυτό μπορούμε να ισχυριστούμε με τη μέγιστη δυνατή βεβαιότητα και μάλιστα να το βροντοφωνάξουμε, ότι είμαστε όλοι Ήλειοι!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος