FOLLOW US: facebook twitter

«Είμαστε περήφανοι για την Μονάδα Εμφραγμάτων»: Σεμνή και συγκινητική εκδήλωση στο Λάτσειο για τα 20 χρόνια της λειτουργίας της στο Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 25-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Υγεία

Μια σεμνή αλλά πολύ συγκινητική εκδήλωση με μηνύματα ζωής και μαρτυρίες ανθρώπων που σώθηκαν χάρις στην βοήθεια που πήραν στην Μονάδα, διοργανώθηκε το Σάββατο το απόγευμα  στο Λάτσειο για τα 20 χρόνια λειτουργίας της  Μονάδας Εμφραγμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου.  Η Μονάδα Εμφραγμάτων ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 4 -7-1998 με Διευθυντή τον Ράλλη Διονύσιο και ιατρούς τους Κατσιώλη Αθανάσιο και Ζήκα Αννα και προϊστάμενη τη Λεωνίδου Σοφία, στην Μονάδα έχουν νοσηλευθεί 11.500 χιλιάδες περιστατικά από όλο το νομό καθώς και επισκέπτες όχι μόνο από την από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο.

Στην πολύωρη εκδήλωση, η Διευθύντρια  Άννα Ζήκα και οι καρδιολόγοι της Μονάδας Εμφραγμάτων Μαρία Κούλη, Βιργινία Λινάρδου , Νίκος Αποστολόπουλος, Θεοδώρα Δημήτρουλα και Αλεξάνδρα  Γεωργακοπούλου αναφέρθηκαν σε καρδιολογικά θέματα, ενώ η προϊσταμένη Σοφία Λεωνίδου ήταν εκείνη που καλωσόρισε τον κόσμο και έκανε μια σύντομη ιστορικό αναδρομή στην λειτουργία της Μονάδας.  Όπως ανέφερε  κατά την διάρκεια της 20χρονης πορείας της Μονάδας, έχουν παρουσιαστεί αρκετά εμπόδια και προβλήματα, πράγμα που αποδεικνύει πόσο δύσκολη έχει καταστεί η λειτουργία της και έκανε μια ιστορική αναδρομή με αρκετές λεπτομέρειες. Ωστόσο έθιξε και το θέμα της έλλειψης προσωπικού, τις εξοντωτικές βάρδιες γιατρών και νοσηλευτών που πολλές φορές τους φέρνει στα όρια τους και καταλήγοντας ανέφερε ότι στόχος της εκδήλωσης είναι να στείλουν το μήνυμα ότι στα κρατικά νοσοκομεία γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά, με καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, όπου με τις γνώσεις, την αγάπη για τη δουλειά τους και περισσή αυταπάρνηση προσπαθούν να ξεπεράσουν τις παθογένειες που υπάρχουν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.  « Καθήκον όλων είναι να στηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες.»

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας κ. Κώστας Διαμαντόπουλος τόνισε πως όπως λένε, την ιστορία την γράφουν οι παρέες και έτσι συμβαίνει και στην περίπτωση της Μονάδας Εμφραγμάτων του Νοσοκομείου Πύργου, αφού πρόκειται για μια ομάδα συμπαγή, από τους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Είναι αυτοί που κρατήσανε όρθια τη Μονάδα για 20 χρόνια,οι πραγματικοί πρωταγωνιστές,  οι διοικήσεις είναι μόνο για να βοηθάνε και να εξυπηρετούν τη δουλειά τους, υπήρχαν και περίοδοι δύσκολοι, αλλά αυτή τη στιγμή έχουμε ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα και έχουμε 7 ειδικευμένους καρδιολόγους και την πολυτέλεια ο όγδοος να βοηθάει και την ΜΕΘ.» Απευθυνόμενους σε εξωνοσοκομειακούς φορείς που ήταν παρόντες, όπως ο δήμαρχος Πύργου, ο Διοικητής τόνισε ότι δεν ζητούν απλά την συμπαράστασή τους αλλά θέλουμε την στήριξή τους και καταλήγοντας είπε χαρακτηριστικά:  «Είμαστε περήφανοι για την Μονάδα Εμφραγμάτων Πύργου».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής που αναφέρθηκε στην δική του εμπειρία ως Διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου αλλά και στην σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχε περάσει όπου σώθηκε χάρις στην βοήθεια των εκεί γιατρών. Τόνισε δε, ότι τα δημόσια νοσοκομεία έχουν τους καλύτερους γιατρούς και νοσηλευτές αλλά αδικούνται και ο ίδιος εμπιστεύεται απόλυτα τα δημόσια νοσοκομεία. Καταλήγοντας ανέφερε ότι πρέπει εν προκειμένω σε ότι αφορά το Νοσοκομείο Πύργου που εξυπηρετεί όλους τους Ηλείους, να έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει σε όλους τους πολίτες του νομού, ενώ επαίνεσε τον διοικητή κ. Κώστα Διαμαντόπουλο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι ένας άξιος Διοικητής.

Μια ωραία έκπληξη που επιφύλασσε η εκδήλωση, ήταν εκείνη της συμμετοχής ομάδας των μαθητών του 3″ Γυμνάσιου Πύργου με την ταινία μικρού μήκους «μην κλαις γιέ μου θα τα λέμε στο messenger» που πήρε το β΄ βραβείο στο διαγωνισμό της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και που ενώ δεν είχε σε κανένα πλάνο τσιγάρο, έστειλε ισχυρό αντικαπνιστικό μύνημα.  Ένα ταινιάκι δέκα λεπτών, γεμάτα συναισθήματα, πονο αγωνία  και  πολλά ερωτηματικά, με πρωταγωνιστή έναν μαθητή που ο πατέρας του νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο με καρδιακό πρόβλημα και την ημέρα των γενεθλίων του είναι απών και του στέλνει τις ευχές του στο messenger. . Tην ταινία παρουσίασαν οι δημιουργοί της, Πυλαρινού Ειρήνη, Παναγόπουλος Ανδρέας, Σιδέρης Νίκος, Τζιράχου Λένια, Φραγκογιαννοπούλου Αντωνία, Σμαρνάκη Αναστασία, Χαμάκος Χρήστος και οι καθηγήτριες Ηλιοπούλου Ανδριάνα και Γεωργούλια Νέλλη.

Συγκινητικές ήταν ωστόσο και οι μαρτυρίες ασθενών που σώθηκαν χάρις στην άμεση επέμβαση και φροντίδα των γιατρών της Μονάδας Εμφραγμάτων, όπως του δικηγόρου κ. Θ.  Αντωνόπουλου και του κ. Χ. Μπεβούδα που έστειλαν το δικό τους ανθρώπινο μήνυμα ζωής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος