FOLLOW US: facebook twitter

«Είμαστε αντίθετοι με τα δύο νέα hot spots»

Ημερομηνία: 11-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

slide-georgiopoulos-mouzalas

Με στενούς συνεργάτες του Γ. Μουζάλα συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής  ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Το γραφείου του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος που βρέθηκε στην Αθήνα για διάφορα θέματα της ΠΕ Ηλείας, θέλοντας να εκφράσει την αντίθεσή του και την αντίθεση γενικότερα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσον αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας δύο νέων Κέντρων Φιλοξενίας στο νομό, στο Πελόπιο και στη Σκαφιδιά.

Ο υπουργός απουσιάζει εδώ και μέρες στο εξωτερικό, αναμενόταν να επιστρέψει χθες το βράδυ, ωστόσο ο κ. Γεωργιόπουλος συναντήθηκε για το θέμα αυτό με στενούς του συνεργάτες, για να εκφράσει τις θέσεις τους και κυρίως την αντίθεσή του. Όπως τόνισε μιλώντας χθες στην “Πρωινή”, τόνισε ότι η Ηλεία αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει και νέους πρόσφυγες, ήδη έχει κάνει το καθήκον της με το Κέντρο Φιλοξενίας στην Μυρσίνη και ο ίδιος αλλά και ο κ. Κατσιφάρας είναι αντίθετος με την εξέλιξη αυτή για δύο λόγους.

Ο πρώτος γιατί θεωρεί πως είναι λάθος η επιλογή των συγκεκριμένων δύο χώρων και σημείων γιατί πλήττεται το τουριστικό προϊόν της Ηλείας. Το πρώην γηροκομείο Πελοπίου βρίσκεται μέσα στο οικιστικό ιστό, μια ανάσα από την Αρχαία Ολυμπία που υποδέχεται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες ενώ το φθινόπωρο θα έχει και την Αφή της Φλόγας και η Σκαφιδιά – δίπλα βρίσκεται και η μεγάλη τουριστική μονάδα του Αλντεμάρ- επίσης  τουριστική περιοχή και ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα με την εγκατάσταση των προσφύγων.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιόπουλος ανέφερε ότι ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος, είναι ότι δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η περιφέρεια, ούτε οι τοπικοί φορείς και δεν είναι δυνατόν τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται ερήμην της Αυτοδιοίκησης.

Τέλος ο κ. Γεωργιόπουλος ανακοίνωσε ότι με τον κ. Μουζάλα θα έχει συνάντηση τις επόμενες ημέρες για το θέμα των hot spots στην Ηλεία και ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος