FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Τσοβόλας: «Η Ε.Ε λειτουργεί ως μηχανισμός υπεράσπισης των συμφερόντων της Γερμανίας»

Ημερομηνία: 03-04-2017 | Συντάκτης:

«Δυνατή» ομιλία από τον Δημήτρη Τσοβόλα στη Γαστούνη το Σάββατο όπου ήταν προσκεκλημένος του δήμου Πηνειού

Για μεγάλες ευθύνες της Γερμανίας για την δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και όλης της Ευρώπης που οδήγησαν στην ουσία στην «Γερμανοποίση» της Ε.Ε, έκανε λόγο ο τέως Υπουργός Οικονομικών  και νομικός Δημήτρης Τσοβόλας σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Γαστούνη ο δήμος Πηνειού και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Κουρβισιάνειου Πολιτιστικού Κέντρου το βράδυ του Σαββάτου.

Τον πρώην υπουργό καλοσόρισε και προλόγισε ο δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης,  ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας  Θύμιος Κοτζιάς, ο περιφερειακός Σύμβουλος  Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Ανδρέας Μίγκος,  ο αντιδήμαρχος Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Πηνειού αλλά και άλλων δήμων της Ηλείας, ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Λεβέντης κ.α

Ο κ. Τσοβόλας καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο για την ομιλία του που αφορούσε την Οικονομική Πολιτική της Ε.Ε τονίζοντας ότι η Ε.Ε έχει απολέσει τα οράματα με τα οποία ξεκίνησε. «Αυτή  δεν είναι Ε.Ε. των λαών, της αλληλεγγύης και της ισόρροπης ανάπτυξης των κρατών – μελών της. Είναι ένας μηχανισμός βίαιης επιβολής της απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που παράλληλα αφαιρεί συνεχώς δικαιώματα  και ελευθερίες από τους πολίτες που στενάζουν κάτω από τη μεγάλη ανεργία, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση τους από τους ισχυρούς της Ε.Ε. Είναι, επίσης, ένας αδίστακτος μηχανισμός ελέγχου των μικρομεσαίων κρατών – μελών της και υπονόμευσης της εθνικής τους κυριαρχίας.»

Επισήμανε ακόμα ότι αντί για σύγκλιση των επιπέδων ανάπτυξης και ευημερίας των λαών της Ευρώπης, επιβάλλονται πολιτικές που οδηγούν στην ανεργία, τη δυστυχία και την ύφεση τις περισσότερες χώρες καθώς και στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, προς όφελος της Γερμανίας και των αναπτυγμένων χωρών του Βορρά. «Τελικά, η Ε.Ε. λειτουργεί ως μηχανισμός προστασίας και προώθησης των συμφερόντων της Γερμανίας, των τραπεζών και των πολυεθνικών συγκροτημάτων σε βάρος των συμφερόντων των περισσοτέρων κρατών – μελών της και των ευρωπαίων πολιτών.

Γι’ αυτό και κάθε μέρα που περνάει διαμορφώνονται κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που θα οδηγήσουν στη διάλυσή της αλλά μια μέρα η Γερμανία θα το πληρώσει ακριβά».  Παράλληλα αναφέρθηκε στην φτωχοποιηση της ελληνικής κοινωνίας που οφείλεται όπως είπε στα οικονομικά μοντέλα που εφαρμόστηκαν και που δεν σέβονται τον παράγοντα άνθρωπο και γι αυτές ευθύνεται κυρίως η Γερμανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα πλεονάσματά της είναι τα ελλείματα των χωρών του Νότου.

Ο κ. Τσοβόλας ανέφερε ακόμα ότι η Ε.Ε. λειτουργεί ως μηχανισμός προστασίας και προώθησης των συμφερόντων της Γερμανίας, των τραπεζών και των πολυεθνικών συγκροτημάτων σε βάρος των συμφερόντων των περισσοτέρων κρατών – μελών της και των ευρωπαίων πολιτών. Γι’ αυτό και κάθε μέρα που περνάει διαμορφώνονται κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που θα οδηγήσουν στη διάλυσή της.

Καταλήγοντας τόνισε ότι τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να εξετάσουν σοβαρά τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνθήκες και εξελίξεις, να αναλύσουν την ελληνική οικονομική και κοινωνική κατάσταση με βάση το συμφέρον της χώρας και του λαού μας, όχι της Γερμανίας και να λάβουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και του λαού μας, χωρίς δεδομένα, γιατί δεν υπάρχουν δεδομένα.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Μίγκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος