FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ Πύργου: Οι απουσίες άναψαν «φωτιές»

Ημερομηνία: 30-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική

Σύσσωμη η αντιπολίτευση και οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων, κατήγγειλαν χθες το βράδυ σε δηλώσεις τους την πρωτοφανή εικόνα μη προσέλευσης των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας- παρέστησαν μόνο ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου από πλευράς δημοτικής αρχής-  κάνοντας λόγο για «μεθόδευση» από τον κ. Λιατσή, στην χθεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου που ματαιώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Στα θέματα ημερήσιας διάταξης συμπεριλαμβάνονταν η έγκριση ειδικής διαδρομής τουριστικού τρένου εντός σχεδίου πόλεως αλλά και ειδικής διαδρομής και θέσης σε κυκλοφορία ειδικού τουριστικού λεωφορείου αστικής περιήγησης (ανοικτού τύπου- open bus) καθώς και η ανάκληση των αδειών λειτουργίας καταστημάτων της κεντρικής πλατείας.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τις 7 το απόγευμα, οι περισσότεροι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας είχαν πάρει τις θέσεις τους κι ενώ η ώρα περνούσε δεν φαινόταν κανένας σύμβουλος από την πλειοψηφία. Έτσι κι ενώ είχαν περάσει 35 λεπτά όπως ορίζει ο Κανονισμός με παρόντες μόνο τον κ. Λιατσή και τον κ. Μεσσαλά από την πλειοψηφία, ο πρόεδρος ανήγγειλε την αναβολή της συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τους επικεφαλής και δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων της μειοψηφίας που προχώρησαν σε δηλώσεις  στο ίδιο σχεδόν πνεύμα όλοι χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη και πρωτοφανή στα χρονικά την απουσία σύσσωμης της πλειοψηφίας, απαξίωση του θεσμού του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του δήμου που είναι το δημοτικό συμβούλιο και εμπαιγμό των συμπολιτών μας , πρωτοφανή μεθόδευση εκ μέρους του δημάρχου Γ. Λιατσή».

Όπως χαρακτηριστικά είπαν, η χθεσινή στάση της πλειοψηφίας υποδηλώνει μια διαλυμένη δημοτική αρχή.  Δηλώσεις έκαναν οι επικεφαλής των παρατάξεων Τ. Αντωνακόπουλος, Γ. Αργυρόπουλος, Άβα Βαγγελάτου, Θ. Παναγούλης, Χ. Μιχαλακόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Αθανάσουλας . Λόγω του προχωρημένου της ώρας δεν κατέστη δυνατόν να φιλοξενήσουμε κάθε δήλωση ξεχωριστά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος