FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Σ. Πύργου: Αναβλήθηκε η συζήτηση για την κανονιστική κοινόχρηστων χώρων

Ημερομηνία: 01-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Χωρίς εντάσεις πραγματοποιήθηκε η διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου το απόγευμα της Τετάρτης. Το θέμα της πρώτης συνεδρίασης που αφορούσε την τροποποίηση του κανονισμού χρήσης κοινοχρήστων χώρων και τον καθορισμό του τέλους που θα καταβάλλεται για τη χρήση τους, αναβλήθηκε κατόπιν πρότασης του επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας» Γιάννη Αργυρόπουλου αλλά και των αντιρρήσεων που εξέφρασαν οι κ.κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, Αντώνης Καράμπελας και Βασίλης Παναγόπουλος, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση. Το σοβαρό αυτό θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, τονίζοντας ότι στόχος της νέας κανονιστικής είναι να βελτιωθούν κάποιες ατέλειες της παλιάς (ύπαρξη χώρων για πεζούς και για αμέα κτλ) ενώ δήλωσε πως η Οικονομική Επιτροπή έχει προτείνει τη μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων κατά 30% γεγονός που σχολίασαν θετικά οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Οι λόγοι που πρότεινε την αναβολή της συζήτησης ο κ. Αργυρόπουλος ήταν τρείς και συγκεκριμένα γιατί απουσίαζαν υπηρεσιακοί παράγοντες λόγω της πανελλαδικής απεργίας, δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση και τρίτον γιατί όπως είπε θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι καντίνες στον κανονισμό. Ο κ. Αντωνακόπουλος εξέφρασε την αντίθεση του υποστηρίζοντας πως δεν θα ψηφίσει το θέμα καθώς δεν λύνει τα προβλήματα ενώ δεν έχει τέθηκε σε διαβούλευση, ο κ. Καράμπελας εξέφρασε αντιρρήσεις για τον τρόπο που κατατέθηκε το θέμα και ο κ. Β. Παναγόπουλος σχολίασε ότι θα έπρεπε να περάσει πρώτα από διαβούλευση.

Τελικά, μετά από ολιγόλεπτη συζήτηση ο κ. Λιατσής τόνισε πως το θέμα αναβάλλεται και πως με πρωτοβουλία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεσσαλά θα κληθούν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να υπάρξει ευρύτατη συναίνεση καθώς τόσο σοβαρά θέματα- όπως είπε- πρέπει να ψηφίζονται ομόφωνα.

Στη δεύτερη συνεδρίαση, οι κ.κ. Αργυρόπουλος και Καράμπελας έθεσαν προ ημερήσιας διάταξης το θέμα της ΜΟΜΚΑ ζητώντας από το Δήμο Πύργου να υποβάλει αίτημα για την έλευση των μηχανημάτων ώστε να στηριχθούν οι πληγείσες περιοχές του πρώην Δήμου Ωλένης ενώ κατά τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης αξιοσημείωτο είναι ότι το θέμα αγοράς ακινήτου στην Ώλενα για την δημιουργία πλατείας, ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος