FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Αγ. Θεόδωροι, βιολογικός Βάρδας και τοπικός αστυνόμος

Ημερομηνία: 15-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η μόλυνση στην περιοχή των Αγ. Θεόδώρων Λεχαινών, η λειτουργία γραφείου Τοπικού Αστυνόμου στην Ανδραβίδα και η ανακίνηση του θέματος του Βιολογικού της Βάρδας, ήταν τρία από τα πιο σοβαρά θέματα που απασχόλησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ανδρέας Μίγκος έκανε την εισήγηση – ενημέρωση στο σώμα για το θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων Λεχαινών. Αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει για το θέμα σε επίπεδο, δήμου, περιφέρειας και υπουργείου, αλλά και νομικά, από το 2011 που απασχολεί ως ζήτημα την περιοχή και ταλανίζει τους κατοίκους με την απίστευτη δυσοσμία από τις μονάδες επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής.

Αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο να συνεχιστούν οι διαδικασίες καταστροφής όλων των αγωγών της περιοχής που έχουν μετατραπεί από αγωγοί όμβριων σε αγωγούς λυμάτων. Η αρχή έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο με τον πρώτο και υπάρχουν ακόμα τρεις στην περιοχή. Παράλληλα αποφασίστηκε η επιτροπή που έχει συσταθεί στο δήμο για το θέμα με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Μοράντ, να εμπλουτιστεί και με νέα μέλη.

Σε άλλα δύο σημαντικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ, η λειτουργία γραφείου Τοπικού Αστυνόμου στην Ανδραβίδα, έρχεται να καλύψει μερικώς την κατάργηση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής. Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση παραχώρησης γραφείου στο χώρο του δημαρχείου Ανδραβίδας για την στέγαση της υπηρεσίας. Εκεί θα βρίσκεται καθημερινά ένας υπαξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με ανακριτικά καθήκοντα για να διεκπεραιώνει τις άμεσες υποθέσεις των πολιτών και να συντονίζει το έργο της αστυνόμευσης στην περιοχή.

Ακόμα συζητήθηκε το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού της Βάρδας. Ένα έργο που απεντάχθηκε οριστικά μετά από ενστάσεις πολιτών, το 2014 και ενώ είχε ήδη κατασκευαστεί αγωγός μήκους εφτά χιλιομέτρων. Στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίστηκε να γίνει επανεκκίνηση του έργου με ανάθεση νέας μελέτης για αγωγό 17 χλμ που θα καλύπτει και το Ψάρι, καθώς φυσικά και τη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 10 εκατ. ευρώ +ΦΠΑ, που έχει ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, επιλύοντας σημαντικά προβλήματα. Το ΔΣ ενέκρινε το αίτημα για χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΕΑΑ, προς τους αρμόδιους φορείς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος