FOLLOW US: facebook twitter

Δ.Σ Ήλιδας: Όχι στην ενοποίηση Νοσοκομείων Πύργου-Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 30-09-2017 | Συντάκτης:

Αντιδράσεις από το έγγραφο του προέδρου για τις «απουσίες»

Την αντίθεσή του σε ενδεχόμενη ενοποίηση των Νοσηλευτικών μονάδων Πύργου και Αμαλιάδας και αυτόνομη πορεία και αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας στην προχθεσινή του συνεδρίαση.

Το θέμα της ενοποίησης των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας ήρθε ξανά στο προσκήνιο αυτές τις μέρες μετά το  γνωστό πλέον έγγραφό του Διοικητού της 6ης ΥΠΕ με το οποίο ζητά από τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας τις θέσεις του και τις προτάσεις του για την ενοποίηση των δύο Νοσοκομείων και υπάρχει ήδη εκπεφρασμένη θέση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Το θέμα εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ο οποίος τόνισε ότι ο δήμος Ήλιδας και όλος ο λαός της Αμαλιάδας  εμμένει σταθερά στην απόφασή του να παραμείνει αυτόνομο το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και μάλιστα στην κατεύθυνση της αναβάθμισής του και κάλεσε το σώμα να πάρει σχετική απόφαση και να αντιταχθεί στην επιχειρούμενη ενοποίηση και φυσικά δεν υπήρξε καμία αντίθετη άποψη, αφού σύσσωμο το Δ.Σ στήριξε την εισήγηση Χριστοδουλόπουλου και εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα.

Επίσης κατά την διάρκεια συζήτησης των θεμάτων προ ημερήσιας ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα ότι δεν συμφωνεί το Συμβούλιο με την πρόταση της κυβέρνησης για το θέμα των πλειστηριασμών και την κατάσχεση πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το δημόσιο, ενώ μετά και από πρόταση του κ. Κολόσακα, επικαιροποιήθηκε το ψήφισμα ότι διαφωνεί το Συμβούλιο για την παρακράτηση των αποθεματικών των ΟΤΑ.

Αντιδράσεις από το έγγραφο του προέδρου για τις «απουσίες»

Ωστόσο τη συνεδρίαση δεν ξεκίνησε στο ίδιο ήρεμο κλίμα με το οποίο ολοκληρώθηκε, αφού ένα έγγραφο του προέδρου του Δ.Σ κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου σε 18 δημοτικούς συμβούλους που είχαν σημειώσει τρεις συνεχόμενες απουσίες από τις συνεδριάσεις και σε άλλους δημοτικούς συμβούλους που δεν συμμετείχαν σε συνεδριάσεις που δεν έγιναν λόγω μη απαρτίας, άναψε «φωτιές» και προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων.

Με το έγγραφο αυτό καλούνται να του γνωστοποιήσουν τους λόγους απουσίας τους για να κριθεί εάν ήταν δικαιολογημένες  ή όχι και επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τον Κώδικα προβλέπονται σχετικές κυρώσεις που φθάνουν ακόμη και με έκπτωση από το Σώμα. Επίσης, ζητούνται επιπλέον εξηγήσεις από όσους απουσίαζαν από την συνεδρίαση της 8ης Σεπτεμβρίου, όπου δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε ως πρόεδρος οφείλει να τηρεί τον Κανονισμό και ας δείχνει ανοχή κάποιες φορές, αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι οφείλουν να είναι παρόντες στις συνεδριάσεις αν δεν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος και να επιδεικνύουν τον ανάλογο σεβασμό απέναντι στη λειτουργία του οργάνου.

Το θέμα το έθεσε πρώτος ο κ. Λυμπέρης που κατηγόρησε τον κ. Νικολακόπουλο για έλλειψη δημοκρατικότητας προς το πρόσωπο του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, επισημαίνοντας ότι τρία χρόνια δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του για να συνεννοηθούν πριν οριστεί συνεδρίαση, ενώ την ενέργεια αυτή του προέδρου καυτηρίασε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Άγγελος Κολόσακας όπως και ο αντιπρόεδρος κ. Πατρινός που χαρακτήρισε το έγγραφο προσβλητικό και ζήτησε να ανακληθεί, ενώ αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλους δημοτικούς συμβούλους.

Στην ίδια συνεδρίαση στα θέματα ημερήσιας διάταξης αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η χορήγηση 7 αδειών σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων για την λαϊκή αγορά της Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος